Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obnova državnih cest v Občini Rogaška Slatina


rogaska slatina grbObčina Rogaška Slatina je na Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Direkcijo RS za infrastrukturo, dala pobudo in izrazila potrebo po obnovi državnih cest na njenem območju, ki so v precej slabem stanju in v zadnjem obdobju niso bile obnovljene.

Prvi tovrstni sestanek med županom Občine Rogaška Slatina ter ministrom za infrastrukturo in direktorico Direkcije, je potekal že v mesecu septembru 2021 v Rogaški Slatini ob obisku Vlade v Savinjski regiji. Pogovor je tekel predvsem o dveh odsekih in sicer o obnovi ceste št. G2-107/1276 Podplat-Rogatec od Tekačeva do odcepa za Kamno gorco v dolžini 1,3 km. Druga cesta, ki ima številko R1-219 Poljčane-Podplat pa se nanaša na odsek od križišča v Podplatu do začetka obnovljenega odseka ceste na Pečici v dolžini 3 km.

Pogovori so se nadaljevali tudi v letošnjem letu. Dejstvo je, da je predvidena izgradnja daljinske kolesarske povezave od Tekačevega do križišča v Podplatu in naprej do odcepa za Brezje pri Avtohiši Strašek. Izgradnja te kolesarske povezave je predvidena v letih 2022 ter 2023 in bo potekala na večini dolžine te trase neposredno ob glavni cesti. Že na odseku od Tekačevega do Podplata bo ob cesti potrebno zgraditi precej opornih zidov, novi most in za potrebe odvodnjavanja državno cesto prekopati kar deset krat. Na osnovi tega je ob obisku ministra za infrastrukturo v občini ob otvoritvi ceste v Tuncovcu, bil sprejet dogovor med Občino in Direkcijo, da se bo obnova te ceste izvedla v letu 2023 po zaključku izgradnje daljinskih kolesarskih povezav.

Dogovorili so se tudi, da se bo obnova državne ceste R1-219 v dolžini 1,7 km od odcepa za Brezje oziroma Zg. Gabernik do naselja Pečica, rekonstruirala v letošnjem letu, saj izgradnja kolesarskih povezav ne vpliva na predvideno sanacijo cest.