Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na 2. pokalni tekmi Karate zveze Slovenija blestela Šmarčana Tajda in Tadej, karateisti iz KK Bushido osvojili sedem medalj


V soboto, 14.5.2022, je v Slovenskih Konjicah potekala 2. pokalna tekma Karate zveze Slovenije v letu 2022. Sodelovalo je 383 tekmovalcev iz 47 slovenskih klubov, ki so izvedli 426 nastopov.

Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar sta sodelovala v ekipi Karate kluba SEKI iz Slovenskih Konjic, ki je bil tudi tehnični organizator tekme. Karate klub Seki je bil zopet najuspešnejši klub, zbrali so namreč 11 zlatih medalj, 4 srebrne ter 9 bronastih. Tajda in Tadej sta ponovila uspeh iz 1. pokalne tekme v Črnomlju, oba sta zmagala v katah posamično, Tadej je slavil tudi v borbah, oba pa sta medalji prejela še v katah ekipno.

Tajda je bila v kategoriji ‘kata mlajše kadetinje’ v prvem krogu prosta, v 2. krogu je izločila tekmovalko iz Ljubljane, z zmagami pa napredovala vse do finala. V finalu se je Tajda zoperstavila odlični tekmovalki iz najstarejšega slovenskega karate kluba KK Velenje. Zopet je slavila Tajda in z dvema zaporednima zmagama nakazala, da lahko upravičeno računa tudi na osvojitev Pokala Slovenije.

Tadej je v kategoriji ‘kata malčki’ dokazal, da mu ni para v Sloveniji, saj je prejšnji vikend na mednarodnem turnirju ‘4. Konjice Horse Cup 2022 slavil celo v starejši kategoriji med dečki. Tokrat je z lahkoto premagoval nasprotnike in se uvrstil v finale, kjer ga je pričakal najbližji zasledovalec iz KK Velenje. Tadej je pokazal odličen nastop in finale zanesljivo dobil.

Kmalu se je preoblekel v opremo za borbe in nadaljeval v kategoriji ‘kumite malčki -30kg’. Tadej je bil tudi tokrat zanesljivo močnejši od dveh tekmovalcev iz klubov KK Oplotnica in KK Koper. Tako je ponovno osvojil posamični zmagi v obeh disciplinah, kar uspeva le redkim. Na koncu sta tako Tajda in Tadej sodelovala tudi v kata ekipah. Tajdina ekipa je z dvema zmagama osvojila zlato, Tadejeva ekipa pa z eno zmago bron.

KK Bushido na 2. pokalni tekmi do sedmih medalj

Na tekmi je nastopilo tudi naslednjih sedem članov iz KK Bushido: Alja Tramšek, Mia Tramšek, Vinko Juraja, Aleks Tramšek, Tilen Štern, Jakob Žumer in Timotej Jordan. V dopoldanskem delu mlajših kategorij je peterica osvojila 3 zlate medalje ter 2 bronasti.

Po odličnih nastopih mlajše ekipe sta v seštevek rezultata Jakob in Timotej primaknila še dve srebrni medalji v zaključnem delu tekmovanja. Oba, Timotej v kategoriji članov in Jakob v kategoriji mladincev, sta si zasluženo priborila finalna boja. Zmagi sta se tokrat prevesili nasprotnikoma. Tako so drugo kvalifikacijsko pokalno tekmo za nastop na Državnem prvenstvu za posameznike do 21 let ponovno zaključili s izjemnimi rezultati in se s maloštevilčno ekipo povzpeli na 8. mesto v skupnem seštevku 47-ih klubov.

Rezultati iz druge državne tekme so naslednji: 1. mesto so osvojili Tilen Štern (borbe dečki -40kg), Alja Tramšek (borbe deklice -40 kg) in Aleks Tramšek (borbe dečki -35 kg). Drugo mesto sta osvojila Timotej Jordan (borbe člani -84 kg) in Jakob Žumer (borbe mladinci +76 kg), tretje mesto pa sta osvojila Mia Mastnak (borbe deklice +40 kg) in Vinko Juraja (kata mlajši kadeti).

Rezultati 1. Državne pokalne tekme: 1. mesto je osvojil Tilen Štern (borbe dečki -40 kg), 2. mesto je osvojila Mia Mastnak (borbe deklice +40 kg), 3. mesto so osvojili Vinko Juraj (kate mlajši kadeti), Alja Tramšek (borbe deklice -40 kg) in Aleks Tramšek (borbe dečki -35 kg).

Z nastopi na državnem nivoju so potrdili nastopa na 24. balkanskem prvenstvu za otroke, člane in veterane, ki bo letos v Beogradu od 3.6. do 5.6.2022, ter na Evropskem prvenstvu na Češkem konec junija, kamor odhaja njihova sedmerica.