Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

KZS podelila tekmovalne licence za sezono 2022/23. Trije kozjanski klubi ostajajo med elito


Komisija Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje košarkarskih klubov je na svojih sejah v mesecu maju obravnavala prejeto dokumentacijo klubov v postopku pridobivanja tekmovalnih licenc za sezono 2022/2023. Vlogo za licenco je oddalo 47 klubov, ob nepopolni dokumentaciji pa dva izmed njih licence nista prejela. Med prejemniki licence za tekmovanje v prvi ligi so prejeli tudi trije kozjanski klubi.

V prvem delu licenciranja za tekmovalno sezono 2022/2023 so klubi morali oddati dokumentacijo, ki izkazuje ustrezne športne in pravne kriterije ter finančne kriterije za koledarsko leto 2021. Tekmovalno licenco za 1. SKL (Ligo Nova KBM) je prejelo 12 klubov, za 2. SKL 13 klubov, za 3. SKL pa 20 klubov, medtem ko ženski klubi licenciranja ne opravljajo.

Klube 1. SKL, 2. SKL in 3. SKL v mesecu septembru čaka še drugi del licenciranja, ko bodo tekmovalno licenco morali potrditi z ustreznimi kadrovskimi ter infrastrukturnimi kriteriji in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2022.

Podeljene tekmovalne licence za sezono 2022/2023:

1. SKL – Liga Nova KBM (12 klubov): KD Hopsi Polzela, KK Cedevita Olimpija, KK Domžale, KK Krka Telekom, KK Ilirija, KK Podčetrtek, KK Rogaška, KK Šenčur Gorenjska gradbena družba, KK Šentjur, KK Škofja Loka, KK Triglav in KK Zlatorog Laško.
2. SKL (13 klubov): AKK Branik, KD Ježica, KD Nova Gorica mladi, KD Postojna, KD Slovan, KK Celje, KK Janče, KK Litija, KK Ljubljana, KK Medvode, KK Portorož, KK Sežana, KK Žoltasti Troti.
3. SKL (20 klubov): BC Koper, KK Ajdovščina, KK Bistrica, KK Cerknica, KK Grosuplje, KK Hidria, KK Hrastnik, KK Kamnik, KK Kolpa Črnomelj, KK Krško, KK Logatec, KK Nazarje, KK Plama pur Ilirska Bistrica, KK Prebold 2014, KK Slovenske Konjice, KK Tolmin, KK Vojnik, KK Vrhnika, ŠD Jesenice, ŠD Krvavec Cerklje.

Sestava lig v tekmovalni sezoni 2022/2023 bo znana po zaključku razpisa tekmovanja in izteku pritožbenega roka na odločbe za licenciranje. Komisar bo pri sestavi posameznih rangov tekmovanja upošteval pogoje, ki jih članske ekipe morajo izpolnjevati. Poleg podeljene licence Komisije Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje košarkarskih klubov sta to pridobljena pravica nastopanja iz naslova uvrstitve ekipe v sezoni 2021/22 ter posredovana prijava v tekmovanje v skladu z razpisom.

Postopkov obveznega licenciranja niso dokončali aktualni prvaki 4. SKL iz Gorenje vasi ter se tako odpovedali nastopu v tretji ligi, brez tekmovalne licence za nastop v 3. SKL pa so ostali tudi v Pivki. Klub namreč v tekmovanja mlajših starostnih kategorij ni prijavil vseh zahtevanih starostnih kategorij in s tem ne izpolnjuje športnih kriterijev. Oboji na izdano odločbo z novimi dokazili in v predpisanem roku lahko vložijo pritožbo na Pritožbeni senat za licenciranje, sicer pa imajo v tekmovalni sezoni 2022/2023 možnost nastopa v 4. SKL.