Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Festival vina in čokolade še enkrat več privabil obiskovalce na vinsko-čokoladno omamo v Podčetrtek


Včeraj so v Večnamenski dvorani v Podčetrtku priredili 7. Festival vina in čokolade, na katerem je sodelovalo preko petdeset razstavljavcev iz vse Slovenije, organizatorji pa so poskrbeli tudi za pester spremljevalni program, kar se jim je obrestovalo z zelo dobrim obiskom.

Po odpovedi sejma pred dvema letoma in lanski prestavitvi v vas Olimje, se je tokrat v slovenskem prostoru vse bolj prepoznavni dogodek zopet vrnil na star prostor, v večnamensko dvorano v Podčetrtek. Na sejmu, ki ga je Turizem Podčetrtek priredil že sedmo leto, se je predstavljalo 25 vinarjev in 25 čokoladnih hiš ter nekaj lokalnih razstavljavcev. Poleg domače čokoladnice iz Olimja, smo zasledili nekaj manjših čokoladnic iz bližnjih koncev, sicer pa so bili na festivalu prisotni bolj ali manj vsi večji in bolj prepoznavni ponudniki čokolade pri nas. Tudi vinarje smo lahko zasledili iz vseh treh slovenskih vinorodnih krajin, prevladovali so domačini.

Odprtje festivala.

Festival je obiskovalce privabljal od devete ure zjutraj, ob pol dvanajstih je sledila še uradna otvoritev , na kateri so organizacijska ekipa z direktorjem Turizma Podčetrtek Boštjanom Misja na čelu, župan občine Podčetrtek Peter Misja ter domačin, minister za gospodarski razvoj  in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek simbolično nazdravili. Ob tem so obiskovalcem zaželeli, da bi se v Podčetrtku dobro počutili. Kot je že tradicija, so vse stojnice obiskovalcem ponujale degustacije, ki so jih lahko koristili z nakupom bonov, v spomin pa so dobili tudi stekleni kozarec.

Turizem Podčertek je tudi tokrat poskrbel za bogat spremljevalni program. Premierno so pripravili tekmovanje v peki sacher, nad katero je bdel priznani kuhar Marko Potočnik. Med petimi sodelujočimi ekipami so si zmago prislužile predstavnice Term Olimia.

Pripravili so tudi vinsko delavnico lokalnih vinogradniških društev z enologinjo Tadejo Vodovnik Plevnik. Kuharskim navdušencem pa so »na dušo popihali« s pripravo kuharskega šova z Markom Magajno. Tradicionalno so razglasili tudi županovo vino. Tokrat si je to lento prislužil vinogradnik Joži Volavšek.

Festival so tudi tokrat z dobrodelnim tekom za »Metulje hrabrega srca« oz. osebe, ki so obolele z redno kožno boleznijo bulozno epidermolizo, popestrili člani Društva Debra, ki so ob tem pripravili srečelov, obiskala pa jih je tudi Vlasta Nussdorfer. Najmlajši so lahko v otroških delavnicah ustvarjali s čokolado, ustavili smo se lahko v slikarskem in lepotilnem kotičku, dobro je bilo poskrbljeno za gostinsko ponudbo, izleta željni pa so se lahko z vlakcem odpeljali proti Olimju.

Za glasbo so v dopoldanskem delu poskrbeli domača skupina Šani Šeni, vrhunec je predstavljal nastop skupine BQL, v popoldanskem delu pa smo slišali še skupino Trnje live acoustic.

Še video utrinek glasbenih nastopov skupin ŠaniŠeni in BQL:

Vabljeni pa tudi k ogledu fotogalerije:

 

E.Š.