Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dva naleta tovornih vozil na avtocesti. Popolna zapora v Celju in Dramljah. Ena oseba umrlaŠtajerska avtocesta je bila med Celjem center in Lopato proti Ljubljani več ur popolnoma zaprta zaradi trka dveh tovornih vozil. Eno od vozil je zagorelo. Malo po nesreči v Celju, je prišlo do prometne nesreče (prav tako naj bi prišlo do naleta tovornih vozil) tudi na avtocesti pri priključku Dramlje – počivališče Zima v smeri Ljubljane. Zaradi tega je bila tudi tu avtocesta popolnoma zaprta več ur. Nastajali so večkilometrski zastoji.

Prvi nalet tovornih vozil se je zgodil okoli pol enajstih dopoldne na avtocesti med odsekoma Celje Center in Lopata. Povzročil jo je 61-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom. V prometni nesreči so bila udeležena štiri tovorna vozila. 61-letni voznik, ki je vozil po desnem prometnem pasu je je silovito trčil v madžarsko tovorno vozilo, katerega voznik je pred njim ustavil zaradi stoječe kolone, ki je nastala zaradi jutranje prometne nesreče na ljubljanskem območju. Po trčenju je madžarsko tovorno vozilo odbilo še v tovorno vozilo slovenskega voznika ter nato še v tovorno vozilo slovenske voznice. V trčenju je tovorno vozilo povzročitelja zagorelo, ogenj se je razširil še na drugo madžarsko tovorno vozilo. 61-letni madžarski voznik, povzročitelj prometne nesreče, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju prometne nesreče. Ostali trije udeleženi vozniki niso bili poškodovani. Ogled kraja prometne nesreče, ki sta se ga udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka, so opravili policisti Specializirane enote avtocestne policije Celje. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta na omenjenem odseku dobre tri ure zaprta za ves promet. Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo pet ljudi.

Nekaj čez 11. uro je prišlo še do naletnega trčenja na avtocesti med Dramljami in počivališčem Zima. Po prvih podatkih gre za trčenje treh tovornih vozil. Tudi na tem odseku je bila avtocesta zaradi odstranjevanja posledic trčenja v celoti zaprta več ur. Po prvih podatkih v trčenju bi bil nihče huje poškodovan.

Več podatkov o  obeh prometnih nesrečah bodo policisti sporočili v nadaljevanju.

foto: FB skupina Promet za Štajersko in promet.si