Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki ŠC Rogaška Slatina so se mudili na strokovni ekskurziji v Veroni in Benetkah (foto)


Prvi majski torek so se dijaki prvih letnikov (C,D in E) na ŠC Rogaška Slatina z avtobusom podali na strokovno ekskurzijo v Italijo.

“Po nekaj ur vožnje smo se ustavili na počivališču pred Verono, kjer nam je gospod Rudi pripravil zajtrk. Pot smo nadaljevali proti Veroni, kjer smo se peš odpravili proti amfiteatru iz 30. leta našega štetja,” pripovedujejo dijaki. Po mestu so občudovali številne palače na trgih Piazza delle Erbe in Piazza dei Signori, Dantejev spomenik in si ogledali Julijin balkon. Iz Verone so se nato odpravili v Lido di Jesolo, kjer so se namestili v hotelu, preostanek dneva pa so porabili za druženje na plaži.

“Po večerji smo se utrujeni od poti odpravili k počitku. Ko smo se prebudili v sončno jutro smo najprej pozajtrkovali in se polni pričakovanj odpravili naprej na pot,” opisujejo slatinski dijaki. Odpeljali so se do pristanišča, kjer so se vkrcali na manjšo ladjico. Z njo so najprej odpluli do otoka Burano, kjer so občudovali raznobarvne hiše. Pot so nadaljevali do otoka Murano, kjer so si ogledali še kako italijanski mojster izdeluje steklene izdelke. Z Burana so nato odpluli na zadnjo destinacijo Benetke, kjer so si ogledali tamkajšnje znamenitosti, nekaj časa pa so posvetili tudi samostojnemu raziskovanju.

“Po nekajurnem ogledu prečudovitih Benetk smo se odpravili proti domu, kjer smo na slovenski strani imeli pozno kosilo. Utrujeni od poti a polni veselja po videnem smo se v poznih večernih urah vrnili v Rogaško Slatino,” so svoje vtise s strokovne ekskurzije strnili dijaki.

G.S. in J.Ž.