Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po dopoldanskem povišanju, vlada znova uvedla regulacijo cen goriv: bencin 1,560 €, dizel 1,668 €


Danes dopoldne so šle cene naftnih derivatov znova navzgor. Občutno se je podražil predvsem 95-oktanski bencin, manj občuten pa je bil porast cen dizla.

Liter 95-oktanskega bencina je tako šel čez 1,7 €, torej se je liter tovrstnega goriva podražil za skoraj 7 centov. Manj občutno je bilo povišanje cen dizelskega goriva, ki se je podražil na okoli 1,86 € na liter, na bencinskih črpalkah ob avtocesti pa celo že čez 1,9 € na liter.

Vlada je zaradi povišanja cen pogonskih goriv na današnji popoldanski dopisni seji znova uvedla regulacijo cen goriv. Liter 95-oktanskega bencina bo tako stal 1,56 €, liter dizla pa 1,668 €. Uredba bo začela veljati dan po objavi v uradnem listu oz. verjetno že jutri. Uredba naj bi veljala tri mesece, torej do 10. avgusta.

Najverjetnejši novi mandatar za sestavo nove vlade Robert Golob je sicer v včerajšnjem gostovanju v posebni oddaji ukinjenega Studia City – Studio 9. marec, napovedal, da bo vlada takoj po oblikovanju znova regulirala cene naftnih derivatov, kakor tudi drugih energentov. Glede na razmere na trgih po svetu in soseščini, je Golob omenil tudi možne subvencije. Izpostavil je potrebo po kombinaciji treh stvari: dogovora s trgovci, kako naj se ti vedejo pri določanju cen, regulacije, ko gre za marže trgovcev, in dajatve, pa tudi subvencij, naprimer za kmete ali prevoznike.