Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za Karate klub Bushido drugi aprilski vikend obarvan z odličji


Za člane KK Bushido je bil drugi vikend v aprilu športno obarvan, saj so se udeležili kar dveh tekmovanj. V soboto so se udeležili že 16. tradicionalnega mednarodnega turnirja CRO CUP 2022 v sosednji Hrvaški, kjer se je odvijalo tekmovanje v organizaciji prijateljskega Karate kluba GLOBUS. Na tekmovanju je nastopilo 583 karateistov Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.

Za KK Bushido so nastopili Vinko Juraja, Dženan Avdibašić, Alja in Aleks Tramšek, Mia Mastnak, Tilen Štern in Jakob Žumer. Vinko je dosegel prvo mesto v kategoriji kata 12 let, Tilen drugo mesto v kategoriji borbe dečki 11-12 let -39 kg, Vinko je bil tretji v kata 13 let. Prav tako so bili tretji: Aleks v kategoriji borbe dečki 11-12 let -34 kg, Mia v borbe deklice 11-12 let -44 kg ter Jakob v kategoriji borbe kadeti +70 kg.

Dženanu se je uspelo uvrstiti v repasaž kata kadetov, a ga je “prednost domačega terena” potisnila na odlično 5. mesto. Prav tako si je repasažni boj za 3. mesto priborila Alja Tramšek v kategoriji borb deklic 11-12 let -39 kg, ter zasedla nehvaležno 5. mesto. Ekipo sta spremljala trener Igor Jordan in Dušan Štern.

Po sobotnem tekmovanju karateisti odlični tudi v nedeljo

Nedeljski dan pod pobeljenimi strminami Pohorja ni ostal brez odličnih rezultatov najmlajših karateistov željnih športnih nastopov, ki so se udeležili 2. kola Osnovnošolske lige Karate zveze Maribor v Lovrencu na Pohorju. Njihova perspektivna 9-članska ekipa v sestavi Marija Pavlović, Nedin Avdibašić, Hamza Nišić, Žiga Žerdoner, Žan Seidl, Dejvid Stankov, Jernej Matej, Evan Firer in Nemanja Jovanović je ponovno požela izjemne rezultate.

V najštevilčnejši kategoriji kate ekipno, dečki in deklice od 1.-4. razreda, je trojica v sestavi Marije, Jerneja in Nemanje izmed več kot 20-ih ekip osvojila zlato medaljo, drugo mesto je dosegla Marija v kategoriji kate 2.-3. razred OŠ, tretje pa Jernej v kategoriji borbe – 40 kg. Četrti je bil Nedin v kate 2.-3. razred OŠ, peti Matej v kate 4.-5. razred OŠ. Šesti Evan v kategoriji borbe – 40 kg, sedmi pa Dejvid v borbe +40 kg.

Z nekaj manj športne sreče so Hamza, Žiga ter Žan v kategoriji kate zaključili tekmovanje brez vidnejših rezultatov. Lige se je udeležilo 250 udeležencev iz 61 šol, ki je opravilo 282 nastopov. Ekipo je vodil Tilen Jordan.

Zmagovalna ekipa