Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem na prvem Velikonočnem turnirju v badmintonu zabeležili veliko udeležbo


Badmintonska sekcija v Tenis klubu Kozje je aktivna že več kot dve desetletji. Ves ta čas skrbijo za rekreacijo in občinska prvenstva v tej panogi, v zadnjem desetletju pa  tudi za vzgojo mladih tekmovalcev in sodelujejo v medobčinski rekreativni ligi.

Letos pa so si zastavili še nov cilj – organizacijo odprtega prvenstva v badmintonu. Odločili so se, da ga izpeljejo na velikonočni ponedeljek, kar bo verjetno ostal tradicionalni termin turnirja. Tekmovanja v Večnamenskem centru Kozje se je udeležilo 48 tekmovalcev in tekmovalk, ki so tekmovali v kar desetih različnih kategorijah. Prišli so iz različnih koncev Slovenije, ena tekmovalka je prišla celo iz Zagreba.

Zjutraj se je pričelo s tekmovanji mešanih dvojic v dveh kategorijah. V kategoriji A, kjer so nastopali boljši rekreativci, je zmagala dvojica Gordana Seničič Hanžek in Luka Stjelja iz BK Brežice, drugo mesto sta osvojila Snežana Zupin (BK Mengeš) in Tine Albrecht (BK Bit Ljubljana), tretje pa Tamara Vuglek (BK Concordia Zagreb) in Gregor Peškir (BK Medvode). V kategoriji B so bili najbolj uspešni člani domače sekcije, ki so osvojili prva tri mesta. Zmagala sta Katja Bratuša in Blaž Hartl, drugo mesto sta osvojila Ivica Krošelj in Bojan Dobravc, tretje pa Julija Bizjak in Dejan Zorenč.

V drugem delu dopoldneva so bile na delu ženske in moške dvojice. Med ženskimi sta v kategoriji A zmagali Tamara Vuglek in Gordana Seničič Hanžek, drugi sta bili Ivica Krošelj in Katja Bratuša, tretji pa Snežana Zupin in Ines Tyzon (BK Celje). V kategoriji B sta bili najboljši domači osnovnošolki Nikita Švajger in Julia Bratuša, drugi pa sta bili mladi članici BK Pišece Laura Gerjevič Mataln in Tea Šuler. Med moškimi dvojicami je v kategoriji A slavila dvojica Gregor Peškir in Tine Albrecht, druga sta bila Brežičana Luka Stjelja in Janez Božič, tretja pa člana BK Celje Laul Gaurav in Sebastjan Hajnšek.  V kategoriji B sta prvi dve mesti ostali doma, zmagal sta Blaž Hartl in Dejan Zorenč, druga sta bila Tim Šmon in Žan Kiderič, tretja pa je bila dvojica Aljaž Ogorevc in Tadej Škof iz BK Pišece.

Ko se je dan prevesil v popoldan so s turnirjem pričeli še tekmovalci in tekmovalke v posamični konkurenci. Ženske so nastopale le v kategoriji B, najboljše pa so bile domačinke, ki so osvojila vsa prva tri mesta. Zmagala je Katja Bratuša, druga je bila Ivica Krošelj in tretja Nikita Švajger. V moški kategoriji A smo videli zelo kvalitetne tekme, zmagovalec pa je postal Toni Hotko (BK Pišece). Na drugo mesto se je uvrstil Peter Skubic (BK Bit Ljubljana) tretji pa je bil Sebastjan Hajnšek. Kategorija B je bila zopet »domača«. Zmagal je Blaž Hartl, drugi Dejan Zorenč, na tretje mesto pa se uvrstil Damir Škerl iz SK Igraj Sevnica. V kategoriji C so nastopili mladi badmintonisti. Prvi dve mesti sta osvojila domača osmošolca Lan Mesec in Jan Dobravc, tretji pa je bil Blaž Plevnik iz BK Pišece.

Prvi Velikonočni turnir v badmintonu v Kozjem je torej za nami. Dobra organizacija, odličen ambient ter zadovoljni tekmovalci pa so zagotovilo, da bo turnir v naslednjih letih le še rastel.

R. G.