Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 04. 04. do 10. 04. 2022 (državljan Rusije ilegalno prestopil mejo, požar stanovanjske hiše, …)

19. 4. 2022 11:50

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI

V noči na 4.4.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru na stanovanjski hiši. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi pregretja električnega kaloriferja, ki je bil dalj časa vklopljen. Gasilci so požar pogasili, na stanovanjski hiši pa je nastala večje materialna škoda. V zvezi dogodka bo izpisano poročilo na ODT.

NEDOVOLJEN PREHOD DRŽAVNE MEJE

5.4.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri varovanju državne meje obravnavali državljana Rusije, kateri je ilegalno prestopil državno mejo. Tujca sta v osebni avtomobil vzela državljana Avstrije. Vozilo je bilo v Podčetrtku ustavljeno, državljanoma, ki sta ilegalnemu pribežniku pomagala pa sta bila izdana plačilna nalog zaradi pomoči pri ilegalnem prestopu meje. Državljan Rusije je bil po opravljenem postopku odpeljan v Center za tujce od koder bo po uradnem postopku vrnjen v Hrvaško.

PROMETNA NESREČA

8.4.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznice osebnega avtomobila, katera je trčila v pred seboj stoječe vozilo. To je imelo posledico, da je vozilo udeleženca trčilo še v vozilo, ki je stalo pred njim. V nezgodi se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Na kraju je bil izdan plačilni nalog, na vozilih pa je nastala materialna škoda.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

10.4.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o nasilju v družini na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se zakonca sprla pri čemer je mož pričel groziti, da bo njo in njene bližnje postrelil pri tem pa grožnje podkrepil z imitacijo orožja. Kršitelj je bil kasneje izsleden. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izrečen ukrep prepoved približevanja. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na sodišče v Celje.

ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

9.4.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa na Kozjanskem odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencu cestnega prometa. Po pravilno opravljenem preizkusu je z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V preteklem tednu so še trem udeležencem pri kontroli v cestnem prometu odredili preizkus alkoholiziranosti pri katerih je bilo ugotovljeno, da so v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Zaradi tega jim je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v štirih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M. R. / PP Šmarje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X