Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po letu premora šahovsko tekmovanje Pokal Kozjega ponovno v teku, znan zmagovalec letošnje sezone šahovske serije On-line Kozjansko 21-22


Športna zveza Kozje nadaljuje z organiziranjem šahovskih tekmovanj. Med tem ko se je nedavno končala letošnja šahovska serija On-line Kozjansko 21-22, se je po enem letu premora konec marca ponovno začel peti šahovski cikel za Pokal Kozjega.

Pokal Kozjega, ki se organizira v okviru šahovske sekcije Kozje, je bil po treh v celoti izvedenih ciklusih med leti 2017 in 2019 v letu 2020 skrajšan zaradi epidemije koronavirusa. Lani ciklusa sploh ni bilo, letošnji pa se je pričel z dvema mesecema zamika, zato je načrtovan en turnir manj kot običajno.

Prvega od načrtovanih osmih turnirjev se je udeležilo trinajst šahistov. Po sedmih krogih odigranih v tempu pospešenega časa sta bila najboljša najmlajša tekmovalca, oba člana Celjskega šahovskega kluba. Zmagovalec je postal Vid Koritnik iz Šmarja pri Jelšah, ki je osvojil pet in pol točk. Drugouvrščeni Bor Gradišek iz Kozjega je osvojil pet točk, tretji pa je bil Goran Krulič iz Šahovskega kluba Branik Maribor, ki je zbral štiri točke in pol. Toliko so zbrali še Dušan Detiček iz ŠK Impol Slovenska Bistrica, Roman Rozman iz ŠK Ptuj in Ivan Šušin iz ŠK Brežice, ki so se zvrstili od četrtega do šestega mesta. Naslednji turnir bo na sporedu tretji četrtek aprila.

Zaključila se je šahovska serija On-line Kozjansko 21-22

V sredo, 6. aprila, je bil na sporedu zadnji – deseti turnir šahovske serije On-line Kozjansko 21-22. Na portalu chess.com se ga je udeležilo osem tekmovalcev, ki so odigrali štiri kroge v tempu pospešenega šaha. Tretjo zmago v letošnji seriji je dosegel Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba, ki je osvojil tri točke. Enako število točk sta zbrala drugouvrščeni Mojmir Cilenšek iz Petrovč in tretjeuvrščena Anja Beber iz Šahovskega kluba Postojna, vendar sta imela slabši drugi kriterij. Bor Gradišek je bil ob tem najboljši še v kategoriji do 15 let, Anja Beber pa v kategoriji do 12 let, kjer je drugo mesto osvojila Taja Levstik iz Šahovskega kluba Kočevje, tretje pa Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško.

V skupni seštevek je od desetih turnirjev štelo sedem najboljših rezultatov. Zmagovalec četrte serije je postal Bor Gradišek, ki je nastopil na devetih turnirjih in osvojil po tri prva, druga in tretja mesta. Sedemnajst točk sta za njim zaostala Anja Beber in Mojmir Cilenšek, ki sta si tako razdelila končno drugo mesto. Obema so v skupni seštevek štele tri zmage, dve drugi mesti ter po eno tretje in četrto mesto. Na četrtem mestu je serijo zaključil Anže Daničič, ki je edini poleg prve trojice še zmagal na enem turnirju.

Bor Gradišek je poleg zmage v absolutni konkurenci zabeležil še zmago v konkurenci do 15 let. Na drugem mestu je v tej konkurenci serijo končal Jaka Štorman (ŠK Braslovče), tretji je bil Nik Radišek (Celjski ŠK). V konkurenci do 12 let je zmagala Anja Beber, drugi je bil Anže Daničič in tretji še en član ŠK Triglav Krško, Alen Keber.

R. G.