Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

(prvoaprilska) Peter Misja bo župansko kariero najbrž nadaljeval v tujini


Pred meseci je v slovenski javnosti odmevala novica, da so Zorana Jankovića vabili za župana Beograda, sedaj pa se s podobnim primerom očitno soočamo tudi v Obsotelju.

Podčetrtek bi lahko na prihajajočih lokalnih volitvah dobil novega župana. Po štirih uspešnih mandatih naj bi namreč Petra Misjo zamikala županska kariera v tujini. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, se bo namreč potegoval za župana največjega mesta Združenih Arabskih Emiratov, Dubaja.

Tesne vezi z Dubajem je Peter Misja spletel že v času svojega vodenja Turistične zveze Slovenije, ko je med drugim odlično svetoval pri enem izmed megalomanskih dubajskih projektov. Šejki iz Perzijskega zaliva so tako prepoznali njegov potencial in uspehe, ki jih je dosegel s Podčetrtkom, ter Petra Misjo prepričali v vodenje njihovega mesta. Medtem naj bi ga tudi že imenovali kot kandidata za župana Dubaja, in to kljub temu, da Peter Misja nima državljanstva ZAE. Za županovanje tega multinarodnega mesta je namreč dovolj že urejeno stalno prebivališče. Misja, ki mu tudi zadnje arabske javnomnenjske raziskave dajejo realne možnosti za zmago, se tako za dva meseca odpravlja v Dubaj, kjer bo uredil vse formalnosti.

Po nafti vidijo prihodnost v zdraviliškem turizmu

Tam se je sicer nedavno, na povabilo glavnih dubajskih šejkov, že mudil na neformalnem obisku, na katerem naj bi tudi že kovali načrte za prihodnji razvoj Dubaja. Šejki si namreč med drugim želijo, da se Dubaj razvije v najboljšo zdraviliško destinacijo Združenih Arabskih Emiratov. Zavedajo se, da to lahko dosežejo predvsem s Petrom Misjo, ki je znal tudi Podčetrtek umestiti med najboljše zdraviliške destinacije v Evropi.

Neuradno naj bi sicer obstajala tudi možnost, da bo Peter Misja še naprej vodil tudi Podčetrtek. Slednje naj bi pogojeval predvsem Misja, šejki pa naj bi si podčetrtškega župana tako močno želeli, da so pripravljeni sprejeti tudi takšen kompromis. Ob zmagi Misje na županskih volitvah v Dubaju bi tako Misja pol leta preživel v dubajskem županskem uradu, pol leta pa na Občini Podčetrtek. V odsotnosti bi mesto vodil na daljavo, kar je v covid času postala sprejemljiva praksa.

Za dodatna pojasnila smo na Bližnji vzhod poskušali priklicati tudi župana Misjo, vendar se na naše telefonske klice odziva le avtomatski odzivnik v arabskem jeziku.

P.A.