Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Okoli 3000 motoristov v Rogaški Slatini požegnalo svoje jeklene konjičke (foto)


Po dvoletnem premoru so se letos, v normalnih okoliščinah, znova lahko zbrali motoristi in v Rogaški Slatini blagoslovili svoje motorje. Sedaj se bodo z božjo pomočjo, ki jo je med motoriste delil slatinski župnik Jože Vehovar, vozili po slovenskih cestah.

Po dveh letih so se na velikonočni ponedeljek v Rogaški Slatini znova zbrali motoristi. Letos je edini strah, pred morebitno odpovedjo blagoslova motorjev, vzbujalo slabo nedeljsko vreme. To se jih je v ponedeljek usmililo s soncem, tako da so se lahko motoristi množično zbrali na blagoslovu. “Korono smo odgnali, svoboda za nas popotnike in avanturiste je tukaj. Tudi mir v Ukrajino bo prišel, trdno upam, da se bomo tudi vsi zbrani na tem dogodku vedno srečno vračali domov,” so ob vnovičnem srečanju dejali v Moto klubu Pegaz Rogaška Slatina, ki je organizator blagoslova.

Na ‘moto žegnu’ se je letos zbralo rekordnih, kar okoli 3000 motoristov iz celotne Slovenije, pa tudi nekaj iz Hrvaške in Avstrije. Motorje je blagoslovil slatinski župnik Jože Vehovar, dogodek pa je podprla tudi Občina Rogaška Slatina.