Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prazniku občine Kozje organizirani občinski prvenstvi v namiznem tenisu in badmintonu


Tenis klub Kozje že od leta 2002 dalje v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Kozje organizira občinski prvenstvi v namiznem tenisu in badmintonu. Letošnji prvenstvi v Večnamenskem centru Kozje sta bili jubilejni dvajseti.  

V soboto, 9. aprila, je bilo najprej na sporedu občinsko prvenstvo v namiznem tenisu. Udeležba je bila nekoliko slabša kot v minulih letih, saj se ga je udeležilo pet tekmovalcev, ki so se pomerili vsak z vsakim. S štirimi zmagami je zmagovalec prvenstva postal Rok Perčič. To je bil njegov četrti naslov občinskega prvaka. S tem je po številu naslovov dohitel Dušana Ferliča, daleč pred vsemi pa z enajstimi naslovi ostaja Ervin Perčič. Tako Ervin kot Dušan se zaradi poškodbe oziroma operacije letos prvenstva nista udeležila. Na drugo mesto se je uvrstil Blaž Hartl, tretji pa je bil Herman Čebular.

Dan kasneje je bilo na sporedu še občinsko prvenstvo v badmintonu. Tukaj je bila udeležba številčnejša, saj je nastopilo devet članov in štiri članice. Članice so tekmovale šele na drugem občinskem prvenstvu, pomerile pa so se vsaka z vsako. Še drugič je zmagovalka postala Ivica Krošelj. Na drugo mesto se je uvrstila Nikita Švajger, tretja pa je bila Julia Bratuša.

Člani so v prvem delu prvenstva nastopili v treh skupinah po tri, prva dva iz vsake skupine sta se uvrstila v izločilne dvoboje, nato pa so se trije zmagovalci pomerili še med sabo za prva tri mesta. Končni zmagovalec je še sedmič zapored postal Blaž Hartl. S sedmim naslovom občinskega prvaka je Blaž le še en naslov oddaljen od Romana Gradiška, ki je bil prvak osemkrat. Na drugo mesto se je uvrstil Bojan Dobravc, kar je bila njegova peta uvrstitev na drugo mesto, petkrat pa je bil še tretji, prvič pa se je med prve tri uvrstil Žan Kiderič, ki je bil tretji.

R. G.