Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slavnostni seji Občine Kozje podeljena najvišja občinska priznanja (foto, video)


15. april je dan, ko v Kozjem praznujejo svoj občinski praznik. S slavnostno sejo, na kateri je županja Milenca Krajnc povzela bogato bero naložb in investicij v lanskem letu, s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj pa so nagradili tudi najzaslužnejše občane, so ga proslavili včeraj popoldne.

Slavnostno sejo so tokrat priredili v Večnamenskem centru Kozje, spremljali pa so jo številni gostje, med njimi tudi župani obsoteljskih, kozjanskih in posavskih občin.

»Leto med obema praznikoma je postreglo s številnimi izvedenimi projekti na različnih področjih na območju celotne občine,« je v svojem nagovoru povzela županja Občine Kozje Milenca Krajnc. Izpostavila je številne naložbe, ki so zaznamovale minulo leto ter naznanila tudi nekaj novih projektov.

Izpostavila je, da so zaradi pomanjkanja prostora za varstvo najmlajših v večnamenskem centru Kozje urgentno vzpostavili nove prostore vrtca ter tako zagotovili varstvo za dvanajst malčkov, z novim šolskim letom pa načrtujejo odprtje prizidka k obstoječemu vrtcu. Dobro so zaživeli tudi brezplačni prevozi »Prostofer«, največja naložba na področju socialne oskrbe pa bo zagotovo izgradnja doma upokojencev Kozje, za katero so pred kratkim položili tudi temeljni kamen. Na področju zdravstva sta bili največji pridobitvi ureditev ambulante za družinskega zdravnika in pridobitev mladega splošnega zdravnika na zdravstveno postajo. Na področju stanovanjske infrastrukture se v občini pripravljajo na izgradnjo šestih stanovanjskih enot v Mačkovi hiši.

Bogate rezultate beležijo tudi na področju prometne infrastrukture, saj imajo odprtih kar nekaj sanacij regionalni cest, med drugim poteka obnova ceste Podsreda-Železno, pa izgradnja krožišča v središču občine, izgradnja nadomestnega mostu ob reki Bistrici, v sklopu katere bodo uredili tudi parkirna mesta pri osnovni šoli ter zgradili kolesarske steze. V izgradnji je kolesarska povezava na grad Podsreda, v prihodnjem obdobju bo sledila še izgradnje kolesarske povezave do Koprivnice, v izdelavi pa je tudi projektna dokumentacije za izgradnjo kolesarske povezave Podsreda-Bistrica ob Sotli ter nadaljevanje izgradnje kolesarskih povezav do Prelaskega in Virštanja.

V zadnjem letu sta bila zgrajena tudi dva  vodovoda, izvedene so bile sanacije plazov v Zagorju in na Bučki gorci. Na področju športne infrastrukture so bile urejene športne površine v vseh krajevnih skupnostih, v teku pa je tudi obnova atletske steze v Kozjem, ki bo urejena v skladu s smernicami Atletske zveze Slovenije.

Občina je podprla tudi obnovo cerkve na Gradišču nad Podsredo, v Kroflnovem mlinu Kozje so obnovili ostrešje, v teku pa tudi obnova stare šole, v kateri bodo vzpostavili medgeneracijsko središče.

Županja je izpostavila še ureditev interpretacijskega centra na gradu Podsreda, vlaganja v pohodne in turistične poti ter v ostalo turistično ponudbo občine, katere rezultati se že kažejo v večjem številu prenočitev. Nazadnje je omenila tudi prestižne nagrade, ki so se jih razveselili v zadnjem času: občina Kozje je denimo pridobila srebrni znak odličnosti, postali so branju prijazna občina, s Kozjanskim parkom so proslavili pridobitev mednarodne nagrade Melina Mercouri, občina je tudi del turističnega območja, ki se ponaša z znakom Sloveni green desetination.

S srebrnim grbom nagradili dolgoletno ravnateljico Osnovne šole Lesično Ireno Krajnc

S podelitvijo občinskih nagrad in priznanj so se poklonili tistim občanom, ki so s svojim delom zaznamovali občino. Najvišje podeljeno priznanje je tokrat bil srebrni grb Občine. Prejela ga je Irena Krajnc, dolgoletna od letos pa tudi upokojena ravnateljica Osnovne šole Lesično.

Bronasti grb so podelili Janu Žanu Ileku, v župniji Buče gonilni sili številnih obnov tamkajšnje cerkve.

Denarno nagrado so podelili Župniji Podsreda, ki se je v preteklosti lotila zahtevne obnove cerkve Svete Marije Žalosti na starih Svetih gorah in je tako pripomogla k ohranjanju kulturne dediščine na tem tudi turistično zanimivem območju. Nagrado je prevzel tamkajšnji župnik Alojz Weingerl.

Drugo denarno nagrado pa so podelili Kulturnemu društvu Zagorje, ki deluje pod vodstvom Daniela Zalokarja in že 30 let plemeniti kulturno dogajanje v Krajevni skupnosti Zagorje kot tudi na širšem območju občine.

Slavnostno sejo je z glasbenim programom oplemenitila skupina Kozjanske mačke, v imenu županov pa je številne domačine in goste nagovoril župan Franjo Debelak iz Bistrice ob Sotli, ki je občinski upravi izrazil čestitke za opravljeno delo v minulem letu ter zaželel dobrega sodelovanja z ostalimi občinami tudi v prihodnje.

Prisluhinte nagovoru županje Milence Krajnc:

In še nekaj drobtinic iz glasbenega programa:

Vabljeni k ogledu utrinkov s slavnostne seje: