Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na sejmu Naturo obiskovalcem približali možnosti oddiha v naravi Kozjanskega


Na sejmišču v Gornji Radgoni sta se v minulih dneh odvijala sejma lovstva in ribištva ter mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi. Izmed predstavnikov naših krajev smo na slednjem zasledili tudi Turistično društvo Šmarje pri Jelšah, ki je tako številnim obiskovalcem približalo možnosti, ki jih za aktivni oddih v naravi ponuja širše območje Kozjanskega.

Od 8. do 10. aprila je v Gornji Radgoni potekal 12. Mednarodni sejem lovstva – Lov in 6. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi  – Naturo. Oba sejma sta letos potekala v znamenju ozaveščanja o pomenu narave in sobivanju v njej. Temu so posvetili tudi strokovne posvete, razstave in predstavite.

Na sejmu Lov in Ribolov se je skupno predstavilo 155 razstavljavcev iz 13 držav, na sejmu aktivnosti in oddiha v naravi Naturo pa 115 razstavljavcev iz štirih držav. Turistično društvo Šmarje pri Jelšah se je na sejmu predstavljalo kot predstavnik Regijske turistične zveze Saška. Kot je povedala predsednica društva Melita Meh Mastnak, so v predstavitvah zajeli celotno območje Kozjanskega, sicer pa so v prvi vrsti predstavljali Šmarje pri Jelšah, njegove znamenitosti in razne ponudnike, veliko je na tovrstnih sejmih tudi povpraševanja po kolesarskih, pohodnih in peš poteh ter vinskem turizmu.

Nad odzivom so bili na šmarski stojnici zelo zadovoljni. »Odziv obiskovalcev je bil odličen. Moram reči, da sem bila tudi sama pozitivno presenečena nad obiskom. Kljub temu, da je sejem specializiran za lovce in ribiče, je del zelenega turizma zanimiv tudi za širši krog obiskovalcev. Zelo veliko je bilo na stojnici avstrijskih obiskovalcev s Štajerske, ki jih je prav zanimalo kaj zelenega lahko ponudimo v naših krajih.«

 

Že pred tem se je turistično društvo Šmarje pri Jelšah predstavljalo tudi na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani, ki velja za enega izmed največjih mednarodnih turističnih sejmov pri nas, v načrtu za prihodnje tedne pa imajo tudi predstavitve na manjših sejmih v slovenskem prostoru ter na dogodkih v okviru srečevanj regijske turistične zveze Saške.  

V nedeljo se je na sejmu Naturo v Gornji Radgoni predstavljalo tudi Turistično društvo Lemberg.

E.Š., foto: fb (TD Šmarje pri Jelšah)