Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Planini razburjajo kužki, ki ‘serjejo’ po travnikih


Problematika pasjih iztrebkov ne pesti le mestna okolja. Tudi na travnikih izven mestnih središč lahko nevestni lastniki psov, ki za svojimi ljubljenčki ne čistijo izločkov, povzročajo slabo voljo sprehajalcem po travnikih, pa tudi tistim, ki travo na teh mestih kosijo.

S tovrstno težavo se zadnja leta spoprijemajo tudi na Planini pri Sevnici, kjer na eni strani razburjajo pasji iztrebki puščeni na travnikih, na drugi strani pa table s ‘provokativnim’ opozorilom nevestnim lastnikom psov.

Na Planini pri Sevnici zadnja leta nekaj prahu dvigujejo človekovi najboljši štirinožni prijatelji oz. nekateri njihovi nevestni lastniki, ki za svojimi pasjimi ljubljenčki ne počistijo iztrebkov. Po zgledu mnogih drugih lokacij, na katerih se soočajo s podobnimi težavami, so se zato tudi na KS Planina pri Sevnici odločili, da nevestne lastnike psov na njihovo obveznost opozorijo z opozorilnimi tablami, ki pa so med nekaterimi občani povzročile zgražanje. A ne zaradi opozorilne table kot take, temveč zaradi vsebine opozorila na njej.

V uredništvo smo namreč pred dnevi dobili pismo ogorčenega občana, ki je opozoril na neprimerno vsebino na opozorilni tabli. Kot je med drugim zapisal občan, se avtorji tega napisa očitno ne zavedajo svojih dejanj, in opozoril, “če to prebere otrok ali kakšen turist, ki gre tod mimo, kaj si naj misli o tem napisu, o teh prebivalcih in o občini Šentjur. Skrajno prostaško in primitivno,” je zapisal razburjeni občan.

Kritiko občana smo naslovili tudi na KS Planina pri Sevnici, kjer se zavedajo, da so table res nekoliko provokativne, vendar dodajajo, da se problematika pasjih iztrebkov ob pločniku na Planini pri Sevnici zadnja leta samo stopnjuje. “Prišli smo tako daleč, da nam je izvajalec košnje dal odpoved, če stvari ne uredimo. Pravi, da mora vsakič med košnjo vsaj enkrat domov zamenjati garderobo, ker mu kosilnica na nitko med košnjo iztrebke, ki so v travi ob pločniku, meče po njem,” opisujejo problematiko. Dodajajo, da imajo sicer na Planini že vrsto let ‘vljudnostna’ opozorila na koših za smeti ob poti, kjer vestni lastniki psov lahko odložijo pobrane iztrebke. Priznavajo pa, da so table, ki so jih na pobudo izvajalca košnje namestili, res nekoliko provokativne, sploh za vestne lastnike psov. “Dogovor je, da table po prvi košnji trave, ki se vrši v teh dneh, odstranimo, videli pa bomo, če so dosegle svoj namen,” so še pojasnili na KS Planina.

B.S.