Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Mednarodni kiparski koloniji med nagrajenci tudi učenka OŠ Bistrica ob Sotli


Pred dnevi je v Kulturnem domu Črnomelj in njegovi okolici potekala 15. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj 2022, ki jo je pripravil ZIK Črnomelj.

Ustvarjalo je 33 mladih Iz Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine v delavnicah Siporeks, Keramika, Montažna plastika in Instalacija. Delavnice so vodili priznani likovni umetniki in pedagogi.

Med končnimi nagrajenci je bila tudi sedmošolka Kaja Rogina z OŠ Bistrica ob Sotli.

Tema ustvarjanja tokratne že 15. Mednarodne kiparske kolonije mladih je bila Začeti na novo, začeti po zeleno in se je navezovala na čas, ki prihaja po epidemiji in krizi, ko bomo primorani začeti na novo in se vse več vračati nazaj k naravi.

Kaja Rogina iz sedmošolka OŠ Bistrica ob Sotli se je na kolonijo si je povabilo na kolonijo prislužila na podlagi poslanega izdelka, ki ga je izdelala na medobčinski likovni delavnici za nadarjene učence, izvedeni na OŠ Kozje pod vodstvom domačega likovnega pedagoga. Kajina izbira je bila delavnica instalacij, kjer je skupaj z učencem iz Metlike izdelala zmagovalno instalacijo z naslovom Izolacija.

Likovna dela je ocenjevala tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali Paola Korošec (akademska kiparka), Tejka Pezdirc (akademska kiparka) in Robert Lozar (akademski slikar).

Najboljši kiparji Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2022:

Instalacija: Kaja Rogina iz Bistrice ob Sotli in Bojan Muc iz Metlike, ki sta skupaj ustvarila delo z naslovom Izolacija;
Keramika: Lucija Kostelec iz Metlike z delom Eno jabolko na dan
Montažna plastika: Sofija Rošulj iz Čente v Srbiji z delom Život iznova
Siporeks: Neža Nanut z Marezig z delom Venerin konj.
Dobitnica posebne nagrade – vlivanje v bron, ki ga podarja podjetje Livartis d.o.o. je postala Neža Nanut.

Skupna zmagovalka kolonije je postala Sofija Rošulj.

Prispevek TV Slovenija o dogajanju na koloniji.