Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minister za infrastrukturo obisk Kozjanskega in Obsotelja zaključil s podpisom protokola o nadaljnjih projektih (foto, video)


Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes mudil na delovnem obisku na Kozjanskem in Obsotelju, kjer se je srečal z župani občin. Ob obisku si je ogledal projekte, ki se izvajajo na našem območju ter ob koncu še podpisal protokol o nadaljnji uresničitvi infrastrukturnih projektov na razvojni osi Obsotelja in Kozjanskega.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je danes mudil na celodnevnem delovnem obisku Kozjanskega in Obsotelja. V sklopu obiska se je minister najprej srečal z županjo občine Kozje Mileno Krajnc in županom občine Rogatec Martinom Mikoličem, in si ogledal potek sanacije podpornih zidov in rekonstrukcije ceste Podsreda – Brestanica. Pogodbena vrednost del na tem projektu znaša 2,5 milijona evrov.

Sledilo je srečanje z županom občine Podčetrtek Petrom Misjo, s katerim sta si ogledala izgradnjo kolesarske poti Golobinjek ob Sotli–Lastnič, za katero je bila lani podpisana pogodbo za izgradnjo, konec letošnjega leta pa bodo dela že zaključena.

V Rogaški Slatini je nato, v družbi župana Rogaške Slatine mag. Branka Kidriča, prisostvoval na prireditvi ob zaključku del prestavitve priključka lokalne ceste na državno cesto, odsek Podplat – Rogatec v naselju Tuncovec, kjer je tudi nagovoril prisotne. “V dveh letih smo znatno povečali sredstva za investicije. Znamo prisluhniti razvoju podeželja!”, je med drugim dejal minister.

Ob koncu obiska pa je z župani občin Šentjur, Bistrica ob Sotli, Rogaška Slatina, Rogatec, Kozje, Šmarje pri Jelšah in Podčetrtek podpisal še Protokol o nadaljnji uresničitvi infrastrukturnih projektov na 3. b razvojni osi ter območju Obsotelja in Kozjanskega. Kot je minister Vrtovec povedal ob podpisu, “protokol vsebuje nadaljnjo izvedbo že začetih in opredeljuje nove infrastrukturne projekte na območjih občin z namenom povečanja prepustnosti cest in dviga kakovosti prometnih uslug ter projektov iz programa trajnostne mobilnosti.”

R. Č.