Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Maturantski ples Šolskega centra Rogaška Slatina 2022 (foto)


Maturantski ples je poseben dogodek, ki zaznamuje srednješolska leta v prijetni luči, je dan, ki se ga generacije spominjajo z neopisljivimi občutki in spomini.

Minuli petek so del te tradicionalne zgodbe postali tudi dijaki vseh četrtih letnikov Šolskega centra Rogaška Slatina.

Da je bil zares nekaj posebnega, so se morali dijaki začeti pripravljati že kar nekaj mesecev prej. Že januarja so namreč začeli s plesnimi vajami, na katerih so se dijaki vseh štirih oddelkov naučili 15 plesov pod vodstvom plesnega učitelja plesne šole Pingi Aljaža Gašperiča, čigar neizmerna mera strpnosti, dobre volje in motivacijskih mislih nas je pripeljala vse do konca. Bilo je naporno, a vredno.

Maturantski ples sta z glasbeno točko otvorila maturanta Tinka Grat na flavti in Tine Pirš na kitari, sledila je poloneza in tradicionalna maturantska himna Gaudeamus. Maturantje smo ob soglasnem petju še toliko bolj začutili medsebojno povezanost in kohezivnost, ki intenzivno krepi naše odnose že vsa štiri leta.

Po četvorki sta dijake s spodbudnimi besedami nagovorila ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina mag. Dubravka Berc Prah in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Sledile so zahvale razredničarkam – razredničarki 4. a prof. Mateji Jagodič, razredničarki 4. c prof. Andreji Novak, razredničarki 4. d prof. Gabrijeli Fürlinger in razredničarki 3. e Mateji Črnelič Balon. Po kratki pavzi so se dijaki na plesišče vrnili malo drugačni, maturantke so namesto visokih pet obule „balerinke“, fantje so odvezali kakšen metuljček ali kravato in so se skupaj zazibali v veselih ritmih latinskoameriške glasbe.

S plesom in kratkim govorom so se zahvalili tudi svojim nenadomestljivim staršem, ki so jim vestno stali ob strani vsa leta srednješolskega izobraževanja, jih podpirali v dobrem in slabem. V dvorani Janini, polni balonov in v sklenjenem krogu, so ob polnoči pričakali še torto, po kateri jih je čakal neuradni del, zabava do jutranjih ur ob zvokih glasbene skupine Karneval.

“Maturantski ples, večer, preživet v družbi najbližjih, večer, poln različnih čustev, prijetne energije in povezanosti, je nekaj, kar bo zagotovo v našem spominu in srcih ostalo za vedno,” so si bili na koncu enotni dijaki ŠC Rogaška Slatina.

A.A.