Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Le še korak do začetka aktivnosti za gradnjo Satelitskega urgentnega centra za Kozjansko in Obsotelje


Pred skoraj natanko dvema letoma, ko je vlada določila financiranje triaže v večih satelitskih urgentnih centrih po Sloveniji, med drugim tudi v Šmarju pri Jelšah, so se predstavniki občin in Ministrstva za zdravje sestali v Kočevju.

Ogledali so si tamkajšnji urgentni center, po zgledu katerega naj bi se gradili tudi ostali satelitski urgentni centri po Sloveniji.

Predstavniki občin, v katerih se bodo na t.i. sivih območjih s slabšo pokritostjo z urgentno medicinsko pomočjo, gradili satelitski urgentni centrov, in predstavniki Ministrstva za zdravje so v Kočevju dorekli določene podrobnosti. Narejen je bil tudi korak do točke, ko se sedaj čaka le še na sklep Ministrstva za zdravje, ki bo pomenil, da lahko izbrane občine začnejo z aktivnostmi za izgradnjo centrov. Po tem bodo ZD Šmarje, Občina Šmarje pri Jelšah in Ministrstvo za zdravje lahko pričeli s pripravo in usklajevanjem projekta, tako glede fizične kot vsebinske občike satelitskega urgentnega centra. Projekt, ki ga bo potrdilo ministrstvo, bo financirano iz državnega proračuna.

Satelitski urgentni center, ki bo deloval praktično na celotnem območju Kozjanskega in Obsotelja, bo lociran v Mestinju, ob krožišču cest, ki povezujejo Podčetrtek, Rogaško Slatino in Šmarje pri Jelšah. Satelitski urgentni center bo občutno razbremenil Urgentni center Celje, ki sedaj pokriva območje Kozjanskega in Obsotelja. Satelitski urgentni naj bi bil zgrajen najkasneje v roku treh let, poroča radio Štajerski val.