Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Knjižnica Šmarje pri Jelšah vpisuje gledališke abonmaje POMLAD 2022


 

Po skoraj dveh letih bodo ljubitelji gledališča v Šmarju znova prišli na svoj račun. Knjižnica Šmarje pri Jelšah namreč po sezoni in pol, ko epidemiološki ukrepi niso dovoljevali izvedbe, nadaljuje s tradicionalno izvedbo spomladanskega gledališkega abonmaja.

Za vzpodbudo, da se ponovno obudi gledališče v Šmarju ter k vpisu pritegnejo čim več starih in novih abonentov, je cena abonmaja zelo ugodna, samo 35 €.

Število je omejeno, zato pohitite z vpisom in izpolnite spletni obrazec za abonma POMLAD 2022, ki ga najdete TUKAJ. Rok za vpis abonmaja je petek, 8. 4. 2022.

Podrobnosti o predstavah si oglejte spodaj:


TOR, 19. 4. 2022, 19.30

Jazz

Romantična drama Nejca Gazvode v izvedbi MGL – Mestnega gledališča ljubljanskega.

Režiser: Nejc Gazvoda

Igrata: Ajda Smrekar in Sebastijan Cavazza

Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je … obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera – v katerem bosta drug o drugem nekaj izvedela in stkala krhke vezi poznanstva, kar že spominja na toplo človeško bližino (če je kaj takega v enem večeru sploh mogoče začutiti do popolnega tujca) – se dogovorita, da se bosta na istem balkonu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatki o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje … Katero leto bo zadnje?


PON, 23. 5. 2022, 19.30

Čudovita

Glasbena komedija Jureta Karasa v izvedbi SSG Trst v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC.

Režiserka: Tijana Zinajić

Igrajo: Primož Forte, Franko Korošec, Tina Gunzek, Urška Bradaškja in Vesna Pernarčič.

Glasbenik: Joži Šalej (klavir)

Čudovita Jureta Karasa je zgodba o nenavadni in unikatni lepoti vsakega človeka, ne glede na družbene standarde in na pričakovanja drugih. Glavna junakinja je samska ženska, ki je čudaška po naravi in ker jo je življenje postavilo pred težko preizkušnjo. Člani njene družine naj bi imeli »tam zunaj« bolj »normalno« življenje: službo, družino. Družinsko srečanje, ki ga predstava uprizarja z besedami in petjem v živo, je zrcalo današnje družbe: Vita je s svojo zunanjo ekstravagantnostjo pod drobnogledom, dejansko pa so tudi ostali, »hitro živeči« obiskovalci vsak po svoje kronično sami. Samota je po besedah avtorja predstave eden od simptomov sveta, ki prihaja, saj je napisal »Naš čas nas toliko spodbuja, da je »treba najti svojo pot« in »realizirati svoje življenje kot si sam želiš«, da se zdi, da na poti k samo-izpolnitvi vsak hodi po lastni prazni cesti. Kot da gresta individualizem in samota nekako z roko v roki.« Meja med zmagovalci in poraženci postane tako zelo labilna.


PON, 20. 6. 2022, 19.30

Popolni tujci

Komična drama Tamare Damjanović po motivih filma v izvedbi Drame SNG Maribor.
O razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone.

Režiserka: Tamara Damjanović

Igrajo: Kristijan Ostanek / Tomo Tomšič, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc / Eva Kraš, Matevž Biber.

Nagrade: Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije na 29. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2021; Mateja Pucko, žlahtna komedijantka za vlogo Marte na 29. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2021; Gorazd Žilavec, žlahtni komedijant za vlogo Aleksandra na 29. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2021

Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino, se družijo na terasi in opazujejo lunin mrk. Večer mineva v čaru duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok.


Za vzpodbudo, da se ponovno obudi gledališče v Šmarju ter k vpisu pritegnejo čim več starih in novih abonentov, je cena abonmaja zelo ugodna, samo 35 €.

Število je omejeno, zato pohitite z vpisom in izpolnite spletni obrazec za abonma POMLAD 2022, ki ga najdete TUKAJ. Rok za vpis abonmaja je petek, 8. 4. 2022.