Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Delovati je začela Specializirana enota avtocestne policije Celje (foto, video)


Na dan praznika Mestne občine Celje je z delovanjem začela specializirana enota avtocestne policije Celje. Gre za tretjo tovrstno enoto v Sloveniji, po ljubljanski in mariborski enoti. Specializirana enota avtocestne policije Celje ima trenutno sedež na Celjskem sejmišču, lokacija pa je začasna.

‘Predajo poslov’ specializirani avtocestni policijski enoti Celje je izvedel generalni direktor policije dr. Anton Olaj, na slovesnosti pa so bili med drugim prisotni tudi državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik uprave DARS-a Valentin Hajdinjak.

Specializirana enota avtocestne policije Celje z današnjim dnem začenja z delovanjem. Svoje naloge bo prvenstveno opravljala na avtocestnem odseku med Trojanami in Tepanjem. Trenutno je v enoti, skupaj z vodstvom in administracijo, zaposlenih 16 oseb. Gre za notranje prerazporeditve v Policiji, kader pa je iz celotne Slovenije.

Enota zaenkrat premore štiri vozila, ki bodo praviloma krožila na dodeljenem avtocestnem območju. Naloge enote bodo prvenstveno varnost prometa na avtocesti, varnost na počivališčih ter preprečevanje in odkrivanje kaznivih dejanj in storilcev, ki v veliki meri uporabljajo avtocesto. Največkrat se policisti na avtocestah soočajo s kaznivimi dejanji ilegalnih migracij, prevozov ukradenih vozil, izvajanjem drznih tatvin, itd..

Specializirana enota avtocestne policije Celje ima prostore na Celjskem sejmišču, na Dečkovi cesti 1. Gre predvsem za strateško lokacijo, ki se nahaja v neposredni bližini uvoza na avtocesto in avtocestni enoti omogoča hitrejši reakcijski čas ob morebitnih prometnih nesrečah ter drugih interventnih dogodkih na avtocesti. Gre sicer za začasno lokacijo, saj se bo v prihodnosti sedež celjske avtocestne policije preselil v Arjo vas.

Vsa štiri vozila bodo na avtocesti prisotna praviloma 24 ur na dan, bo pa seveda njihov ritem dela odvisen od dogajanja na avtocesti. Mimo avtocestnega priključka v Celju sicer po nekaterih podatkih dnevno pelje okoli 50 do 60 tisoč vozil.

Poleg ljubljanske, mariborske in celjske enote avtocestne policije, naj bi bili v bližnji prihodnosti ustanovljeni še koprska in novomeška enota.

B.S.