Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini ostali brez dveh osebnih zdravnikov


Konec februarja so se v Zdravstveni postaji Rogaška Slatina soočili z odhodom dveh zdravnikov. Od tega je bil en odhod napovedan, drugi odhod pa je bil nepričakovan, saj je zdravnica z delom začela šele pred dvema mesecema.

Na območju Rogaške Slatine imajo tako v tem trenutku v javnem zdravstvu še pet zdravnikov. Enega v javnem zavodu (Vesna Limbek) in štiri koncesionarje (Fuad Al Mahdawi, Tatjana Volarić Lavrič, Marjana Kužnar Jugovar, Barbara Pevec Dabelić).

Kot so ob nastali situaciji povedali na Občini Rogaška Slatina, se vodstvo zdravstvenega doma in občine skupaj trudijo najti tako kratkoročno kot tudi dolgoročno rešitev. “Zavedamo se, da ste nekateri občani s temi odhodi ostali brez zdravnikov in da v tem trenutku v občini Rogaška Slatina nimamo zdravnika, za katerega se lahko opredelite. Nekaj možnosti je še znotraj javnega zavoda, vendar pa so te ambulante nekoliko oddaljene od kraja bivanja. Opredelite se lahko še za zdravnici Dijano Kostić v ZP Rogatec ter Ano Pliberšek Rak v ZP Šmarju pri Jelšah,” sporočajo z občine.

Kam naj se obrnejo pacienti, ki so ostali brez zdravnika

Sicer pa se lahko pacienti, v primeru bolezni, v Rogaški Slatini obrnejo na katerega koli od petih zdravnikov v javnem zavodu in koncesionarje. Za nujna stanja je na voljo tudi Nujna medicinska pomoč v Šmarju pri Jelšah, ki je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu. V ambulanti v Šmarju pri Jelšah in za hišne obiske je na voljo je tudi vozilo terenskega zdravnika, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 18. uro. Prav tako je za vse, ki so ostali brez osebnega zdravnika, poskrbljeno za izdajo receptov, podaljšanje bolniških staležev itd., za kar morajo pacienti poklicati v ZD Šmarje pri Jelšah, številka 03 818 37 00 oz. 03 818 37 01.

“Zagotavljanje primerne zdravstvene oskrbe je naša naloga, zato si bomo prizadevali, da v čim krajšem možnem času zagotovimo zadostno preskrbljenost z zdravniki in s tem zdravstveno varstvo naših občanov,” so že dejali na Občini Rogaška Slatina.