Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sejemski utrip v Bistrici ob Sotli dodobra prebudil pomladno vzdušje (foto)


V nedeljo je bilo živahno v Bistrici ob Sotli, kjer se je po tradiciji odvil spomladanski Jožefov sejem s Kuhinjo pod kozolcem, zabavnim tekmovanjem v kuhanju golažev, na katerem pa tokrat ni manjkalo »kuharskih mojstrov« iz političnih strank. Obiskovalci pa so lahko uživali tudi v pestrem obsejemskem programu.

Po »mirnih« minulih letih, ko organizacija večjih dogodkov zaradi epidemije covid-19 ni bila mogoča, se sedaj tudi v naše kraje vrača živahen družbeni utrip. V Bistrici ob Sotli sta v nedeljo tamkajšnje turistično in vinogradniško društvo ob podpori bistriške občine pripravila tradicionalni Jožefov sejem z bogatim programom. V središču občine se je predstavljajo kar triinštirideset stojničarjev, med katerimi je bil veliko ponudnikov iz domačega in bližnjega območja. Seveda pa ob kmetijah, vinarjih ter ostalih manjših proizvajalcih niso manjkali suhorobarji in drevesničarji, ki ta čas beležijo še posebej velik obisk.

Najboljši golaž skuhala ekipa politične stranke Naša dežela

Na sejmu pa je največ pozornosti požela Kuhinja pod kozolcem, zabavno kuharsko tekmovanje v kuhanju golažev, ki ga pred več kot dvajsetimi leti zasnoval gostilničar Srečko Kunst, sedaj pa nad njegovo izvedbo bdi Društvo vinogradnikov in kletarjev Šempeter.

Kuhalnice je po kotličkih tokrat vrtelo kar dvajset ekip, veliko je bilo predstavnikov domačih in okoliških društev, sicer pa smo med sodelujočimi zasledili kar nekaj političnih strank, ki seveda z udeležbo na takšnih dogodkih napovedujejo pestro politično leto. Med političnimi imeni smo sicer na sejmu lahko zasledili gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, evropskega poslanca Franca Bogoviča, župana iz Rogatca in kandidata za poslanca Martina Mikoliča, domačega župana Franja Debelaka ter župana iz sosednjega Kumrovca Roberta Šplajta.

Golaži so se v kotličkih kuhali že od jutranjih ur, medtem so ekipe poskrbele tudi za zabavo mimoidočih, ki so lahko skozi vse dopoldne spremljale kuho in se v dobrem razpoloženju družile z obiskovalci. Nazadnje pa je svoje rekla ocenjevalna komisija. Dobitnica »velike zlate kohače« za najboljšo ekipo tekmovanja je bila ekipa politične stranke Naša dežela, za najbolj izvirno ekipo so razglasili ekipo Športno-umetniškega društva Rifnik iz Šentjurja, najokusnejši golaž pa so skuhali v ekipi Vinskih kraljic Bizeljskega.

Skozi sejemski dan se je zvrstilo tudi več spremljevalnih aktivnostih. Vinogradniki so poskrbeli za slavnostno rezatev in vezatev občinskih vinskih, Društvo prijateljev mladine Bistrica ob Sotli in mladinsko društvo sta za mlajšo populacijo priredila otroško predstavo in ustvarjalni kotiček. Za glasbo so poskrbeli domača godba Orlica, ljudski pevci in priložnostni glasbeniki.

Sejem je bil skozi ves dan izjemno dobro obiskan, pa tudi golaži so iz kotličkov hitro pojenjali, tako so lahko organizatorji bili več kot zadovoljni z odzivom kot tudi izvedbo dogodka.

 

        

Več utrinkov z dogodka sledi v spodnji fotogaleriji: