Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prihaja Rokov tek po šmarskih bregih 2022, na Polovički ponujamo 10 pol cenejših skupinskih startnin za 3 osebe za Krpanov vzpon (na sv. Rok)


Osem izvedb Rokovega teka (TD Rokov tek), štiri izvedbe Teka po šmarskih bregih (ŠD ŠMARJE) in dve “koronski” leti, ko prireditev v Šmarju pri Jelšah skoraj ni bilo, so podlaga novega koncepta prireditve s prav tako novim imenom Rokov tek po šmarskih bregih, ki se bo prvič zgodil 18. junij 2022 v sklopu praznovanja občine Šmarje pri Jelšah.

Rokov tek po šmarskih bregih je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Sodelujoči se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva. Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program, ki se bo odvijal na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah skozi celoten dan.

Kljub tekmovalnemu značaju na eni izmed prog in vključitvi v Štajersko koroški pokal je bistvo Rokovega teka po šmarskih bregih netekmovalnost, rekreacija in druženje, privlačna pokrajina pa še doda svojevrsten značaj prireditvi. Organizatorji pri izvedbi dogodka dajejo poseben poudarek mladim, družinam in rekreativnim tekačem, pohodnikom in kolesarjem. Prav za vsakega se najde proga, tako da izgovorov za neudeležbo ni.

Trase primerne za staro in mlado ter rekreativce in profesionalce

Dogodki Rokovega teka po šmarskih bregih se odvijajo skozi celoten dan po raznoliki pokrajini kozjanskih gričev, ki jih dopolnjujejo naravne, kulturne in turistične znamenitosti.

S CELJE.INFO DO CENEJŠE SKUPINSKE PRIJAVNINE ZA KRPANOV VZPON TROJK

Na Celje.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo 10 cenejših skupinskih prijavnin za tri osebe za Krpanov vzpon, ki bo v soboto, 18. junija 2022 ob 15. uri.

Promocijske vstopnice za skupine po tri za Krpanov vzpon: https://www.polovicka.si/izdelek/rokov-tek-po-smarskih-bregih-2022/

Več informacij in posamezne prijave – TUKAJ.

 

Na voljo so naslednje trase:

 • KRPANOV VZPON (NA SV. ROK)

125 višinskih metrov, skoraj 800 m razdalje, največji naklon 31,7%. Vse to je KRPANOV VZPONVzpon med kalvarijo do cerkve sv. Roka, ki je eno izmed sedmih čudes Slovenije (start na ploščadi pred kulturnim domom, mimo Muzeja baroka, ob kalvarij do cerkve sv. Roka). Premierno tekmovanje na tej trasi, ki bo dalo tudi prvega rekorderja in rekorderko KRPANOVEGA VZPONA. Vzpon pa ni nujno tekmovalne narave! Vzpodbujamo vas, da s še dvema prijateljema ali prijateljicama pridete na ta dogodek kot ekipa, in si popestrite dan, se zabavate in družite z nami.

Vsak udeleženec prejme:

 • spominsko medaljo
 • unikatno startno številko z vašim imenom
 • spominsko darilo sponzorjev

Prvi trije v moški in ženski kategoriji prejmejo:

 • Medaljo
 • nagrado sponzorja
 • Kristalni pokal Steklarne Rogaška Slatina

Več informacij in nakup prijavnin (promocijska cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

Promocijske vstopnice za Krpanov vzpon: https://www.polovicka.si/izdelek/rokov-tek-po-smarskih-bregih-2022/

 • 11,5 KILOMETRSKI JAGROV TEK (ŠIK POKAL + POHODNIKI)

11,5 km Jagrov tek je namenjen vsem rekreativne udeležencem, tekmovalce in  pohodnikom. Tek je del Štajersko Koroškega pokala v tekih 2022. Trasa teka poteka po razgibanem terenu s startom pri cerkvi sv. Roka in se nadaljuje skozi Predenco, Ločnec, mimo Sedovške domačije, čez Kamenik in nazaj do Šmarja pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom). Na trasi bodo postojanke za osvežitev z vodo, pohodnike pa bo na Sedovški domačiji pričakala tudi pogostitev z domačimi dobrotami.

Več informacij in nakup prijavnin (znižana cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

 • REKREAZA+ 3 KILOMETRSKI TEK

3 km RekreAZA + je tek za najstnike med 12. in 19. letom starosti (8 in 9 razred OŠ, srednješolci), za družine in ostale rekreativne udeležence prireditve, ki radi tečejo, a jim 11,5 km predstavlja prevelik izziv. Trikilometrski rekreativni tek se začne pri cerkvi Sv. Roka, zaključi pa se pred Kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah. Proga je speljana po nezahtevnem terenu mimo cerkve sv. Barbare in je z lahnim spustom več kot primerna za vsakogar, tudi če se na tek ni posebej pripravljal. Zapomnite si, pomembno je sodelovati in našim otrokom pokazati, da smo lahko skupaj aktivni kot celotna družina. Letos tri, prihodnje leto pa morda že 11,5 km.

Več informacij in nakup prijavnin (znižana cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

 • OKI DOKI OTROŠKI TEKI

Oki Doki tek za predšolske otroke (300 m): Oki Doki tek na 300 m je namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom). Teče se 1 krog okoli občinske stavbe.

Oki Doki tek za šolske otroke (600 m tek): Oki Doki tek na 600 m je namenjen osnovnošolskim otrokom do vključno 7. razreda OŠ (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom). Teče se 2 kroga okoli občinske stavbe

3 km tek za 8. in 9 razrede OŠ in preostale tekače: Nezahteven tek za 8. in 9. razrede OŠ (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domov). Teka se lahko udeležijo tudi mlajši tekači, vendar tekmujejo v starostni skupino do 9. razreda OŠ. Tek je prav tako namenjen preostalim rekreativnim tekačem in celotnim družinam.

Več informacij in nakup prijavnin (znižanacena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

 • PO MARJANOVI POTI S KOLESOM (27 KILOMETROV)

Na Rokov tek po šmarskih bregih ste dobrodošli tudi vsi, ki vam tek ali hoja ne dišita preveč in se raje podate na kolo. Kolesarjenje poteka po občini Šmarje pri Jelšah, je netekmovalnega značaja in poteka v spomin na Marjana Čuješa, nekdanjega občinskega svetnika in nekdanjega podžupana občine Šmarje pri Jelšah, ki je 25 let opravljal funkcijo tajnika Občine Rogaška Slatina. Marjan je bil izjemno dejaven v več društvih, aktiven rekreativni športnik, v zadnjih letih predvsem kolesar in človek, ki je vedno znal prisluhniti in poiskati rešitev. Zahtevna a izjemno zanimiva proga s čudovitimi razgledi poteka izpred cerkve sv. Roka čez Predenco, Ločnec, Orehovec, Tinsko, Malo Zibiko, Spodnje Mestinje, Brecljevo, Ješovec, s ciljem v Šmarju pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom). Na poti vas seveda pozdravijo z lokalnimi dobrotami, veliko vzpodbude in dobre volje, ki vam vlije nove moči za na pot.

Več informacij in nakup prijavnin (znižana cena do 31. 3. 2022) – TUKAJ.

Rokov tek po šmarskih bregih 2022 z bogatim spremljevalnim programom

Čez dan bo tudi pestro kulturno in zabavno dogajanje:

 • Otroški zabavni program z nastopom vrtčevskih otrok.
 • Koncert za otroke –  POSKOČNI DEJAN.
 • Mednarodno srečanje godb.
 • Kulinarično doživetje z gostilno Krpan.
 • Koncert DEJAN DOGAJA BEND in zabava do poznih večernih ur

 

V organizaciji Tekaškega društva Rokov tek vas pričakujemo v Šmarju pri Jelšah, v soboto 18. junija 2022. Podrobnosti lahko spremljate na spletni strani www.rokovtek.si ali na naši Facebook strani.

S CELJE.INFO DO CENEJŠE SKUPINSKE PRIJAVNINE ZA KRPANOV VZPON TROJK

Na Celje.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo 10 cenejših skupinskih prijavnin za tri osebe za Krpanov vzpon, ki bo v soboto, 18. junija 2022 ob 15. uri.

Promocijske vstopnice za skupine po tri za Krpanov vzpon: https://www.polovicka.si/izdelek/rokov-tek-po-smarskih-bregih-2022/

Več informacij in posamezne prijave – TUKAJ.

Nekateri izmed sponzorjev, ki omogočajo prireditev Rokov tek po šmarskih bregih: