Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 21. 03. do 27. 03. 2022 (vlak trčil v vozilo, prometna nesreča s pobegom, …)


TATVINA POHIŠTVA

21.03.2022 je občan iz Kozjanskega obvestil policijo, da mu je neznani storilec pred več dnevi vlomil in iz nenaseljene hiše odtujil nekaj pohištva, ga odpeljal neznano kam in ga oškodoval za nekaj sto evrov. Ker ima oškodovanec nameščen videonadzor bo policiji lažje izslediti storilca in zoper njega podala kazensko ovadbo na sodišče v Celju.

TRČENJE Z VLAKOM

21.03.2022 je bila policija obveščena o nevsakdanji prometni nezgodi v Mestinju. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nezgode z udeležbo vlaka in dveh tovornih vozil prišlo na prehodu ceste čez železniško progo. Voznik tovornega vozila je pred križiščem v kraju Mestinje zapeljal čez železniške tire in je zaradi kolone pred križiščem vozilo ustavil, zadnji del priklopljenega priklopnega vozila pa je obstalo na tirih. V tem se je pripeljal vlak, ki je s prednjim delom trčil v zadnji del priklopnega vozila. Po  trčenju je tovorno vozilo s priklopnim vozilom odbilo naprej, tako da je trčilo še v zadnji del priklopnega vozila ustavljenega pred njim. Na srečo je na vlaku in udeleženih vozilih nastala le večja materialna škoda, poškodovanih oseb pa ni bilo. Nepazljivemu vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

TRAVNIŠKI POŽAR

23.03.2022 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o travniškem požaru na območju Pečice. Policisti so na kraju ugotovili, da je občan kljub prepovedi kurjenja v naravnem okolju zakuril odpadlo vejevje in travo. Ogenj se je zaradi vetra razširil po travniku in v podrast bližnjega gozda. Zaradi požara je bilo aktiviranih več gasilcev, ki so požar pogasili. Nepazljivemu občanu so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

PRIJETI ILEGALNI PRIBEŽNIKI

24.03.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri nadziranju državne meje v Vonarju prijeli več tujcev, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Prav tako je bil prijet hrvaški državljan, ki je navedene tujce ilegalno spravil v Slovenijo. Policija je hrvaškega državljana pridržala zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljenega sprovajanja preko državne meje in mu zasegla vozilo, s katerim je prevažal tujce. Po vseh končanih postopkih je bila štiričlanska družina iz Turčije nameščena v center za tujce v Postojni, dva državljana Pakistana sta bila vrnjena v Hrvaško, medtem ko je državljan Iraka zaprosil za azil. Državljan Hrvaške je ostal v priporu in bo zoper njega podana kazenska ovadba.

TRAVNIŠKI POŽAR

26.03.2022 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o požaru na območju Bistrice ob Sotli. Policisti so na kraju ugotovili, da je občan na svojem travniku kuril suho travo, ogenj pa mu je ušel izpod nadzora, tako da so bili na kraj klicani gasilci. Škoda na srečo ni nastala, vendar pa je bil občanu zaradi kurjenja v naravnem okolju v času razglašene velike požarne nevarnosti od 14.03.2022 izdan plačilni nalog.

PADEL Z DREVESA

26.03.2022 je dežurni zdravnik obvestil policijsko postajo Šmarje pri Jelšah, da je oskrbel občana z Kozjanskega, ki je padel z drevesa in se huje poškodoval. Policisti so na kraju ugotovili, da je je občan v svojem sadovnjaku obrezoval sadno drevje in pri tem padel z drevesa. Tuja krivda je bila izključena o dogodku pa sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

NASILJE V DRUŽINI

26.03.2022 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o nasilju v družni na območju Šmarje pri Jelšah. Policisti so od vseh udeleženih zbrali obvestila in ugotovili, da je nasilnež od leta 2019 grdo ravnal z žrtvijo, s katero živi v isti hiši. Nasilnežu je policija izrekla ukrep prepovedi približevanja, tako  da se je moral odstraniti od oškodovane. Zoper osumljenega bo zaradi nasilništva podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NEZGODA S POBEGOM

27.03.2022 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi s pobegom v Sodni vasi. Policisti so z ogledom ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu voznice osebnega avta, ki je trčila v pravilno nasproti vozeč drugi osebni avto. Voznica ki je prometno nezgodo povzročila je s kraja odpeljala ne da bi počakala in nudila podatke drugi udeleženi. Po dodatnih poizvedbah je policija pobeglo vozilo izsledila.  Zoper voznico bo zaradi prekrška in pobega uveden hitri postopek pri pristojnem prekrškovnem organu.

VOŽNJA V NARAVNEM OKOLJU

27.03.2022 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena da se na območju Pristave pri Mestinju po travnikih vozil oseba s cros motorjem. Policisti so motorista izsledili, mu predočili prekršek po Zakonu o ohranjanju narave in bodo zoper njega uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

PP Šmarje / R. P.