Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hrvat s sedmimi ilegalnimi migranti bežal pred šmarskimi policisti. Občan v Šentjurju povzročil velik gozdni požar


Policisti so na našem območju včeraj obravnavali dva izstopajoča dogodka. V prvem so šmarski policisti lovili, in ulovili hrvaškega voznika, ki je v avtomobilu prevažal ilegalne migrante. V drugem primeru pa so policisti obravnavali gozdni požar, ki ga je povzročil občan Šentjurja.

Včeraj nekaj po 22. uri so policisti na območju Šmarja pri Jelšah ustavljali voznika osebnega vozila, kateri ni hotel ustavili na znak policistov in poskušal z vozilom pobegniti. Voznika so ustavili na območju Celja pri tem pa je poskušal pobegniti, vendar so ga policisti prijeli in pridržali. Ugotovili so, da je 40-letni državljan Hrvaške v vozilu prevažal sedem ilegalnih migrantov, pet državljanov Iraka in dva državljana Pakistana. Vozniku so policisti in kriminalisti odvzeli prostost in ga pridržali. Danes policisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

V kraju Prapretno na območju občine Šentjur, so policisti nekaj pred 12. uro obravnavali požar, katerega je povzročil občan, ki je kuril travo. Ogenj se razširil v gozd, kjer je zgorelo okoli hektar gozda. Policisti bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti. Požar so pogasili gasilci, v požaru ni bil nihče poškodovan nastala je materialna škoda.