Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znane podrobnosti včerajšnje tragedije v Šmarju pri Jelšah: V dvojnem umoru domačin obračunal z rubežniki


Včeraj nekaj pred 18. uro je se je v naselju Škofije v Občini Šmarje pri Jelšah zgodila tragedija, v kateri sta pod streli umrla 27-letnik in 42- letnica. Storilec je bil 66-letni domačin, ki je zapadel v dolgove, s strelnim orožjem pa je ubil pomočnika sodnega izvršitelja, ki sta mu po sklepu sodišča prišla rubit osebni avtomobil.

Včeraj, nekaj pred 18. uro je na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah 66-letni moški ustrelil moškega starega 27 let in žensko staro 42 let. 27-letnik je poškodbam na kraju podlegel, 42-letna ženska pa je zadobila izredno hude poškodbe in umrla v bolnišnici nekaj ur po dogodku.

Kot so danes sporočili s PU Celje, sta malo pred storitvijo kaznivega dejanja do bivališča osumljenca prišla 42 let stara pomočnica sodnega izvršitelja in 27- letni po močnik z namenom, da izvršita zaseg vozila na podlagi sklepa sodišča Šmarje pri Jelšah. Osumljeni je temu nasprotoval, zaradi česar je med njimi prišlo do prerivanja. Osumljenec je nato šel v stanovanjsko hišo, se po krajšem času vrnil ter pristopil do izvršiteljev, nakar je z enim strelom ustrelil 27- letnega pomočnika izvršitelja, takoj za tem pa še 42-letno pomočnico, ki je bila hudo telesno poškodovana odpeljana v celjsko splošno bolnišnico, kjer je ponoči podlegla poškodbam.

Policiste so poklicali domačini. Osumljeni je bil takoj po dejanju prijet, zoper njega je bilo odrejeno pridržanje in bo v skladu z zakonodajo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Osumljenega v preteklosti za kazniva nasilna dejanja niso obravnavali, bil pa je obravnavan za premoženjske zadeve. Osumljeni je streljal s pištolo, sam izvor orožja pa še ugotavljajo, so sporočili s PU Celje.

Poleg omenjenih dveh umorov so policisti letos na območju Policijske uprave Celje obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev. Lani so policisti v celem letu obravnavali “le” pet kaznivih dejanj zoper življenja in telo.

E.Š.