Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začenja se košarkarska Veteranska liga Kemoplast Kozjansko, odigran četrti krog lige v badmintonu


V Kozjem se je zaradi karanten v roku dveh tednu stekel 4. krog lige v badmintonu, zraven tega pa se je prričela košarkarska Veteranska liga Kemoplast Kozjansko, v kateri se bodo v štirih turnurjih pomerile tri ekipe. Več o tekmovanjih si preberite v nadaljevanju

Po dobrem letu premora in štirinajst dni pozneje, kot je bilo sprva načrtovano, se je pričela štirinajsta sezona Veteranske lige Kemoplast Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. V letošnjo ligo, ki prvič poteka v Večnamenskem centru Kozje, so se prijavile le tri ekipe, zaradi česar so organizatorji nekoliko prilagodili način tekmovanja. Letošnja liga bo tako sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih se bodo vse tri ekipe pomerile vsaka z vsako na skrajšanih tekmah.

Na prvem turnirju je bilo moč videti dve manj in eno zelo izenačeno tekmo. Na prvi tekmi je ekipa Dren Lesično že v prvem polčasu pobegnila ekipi Ceštromar in razliko nato zanesljivo držala do konca tekme. V drugi tekmi je ekipa ŠD Kozje povedla še z višjo razliko, ki pa so jo potem igralci ekipe Ceštromar v drugem polčasu znižali in še drugo tekmo izgubili z razliko 13 točk.

Tretja tekma med ekipama Dren Lesično in ŠD Kozje je bila izenačena od začetka do konca. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. Le nekaj sekund pred koncem so igralci ekipe Dren Lesično povedli za tri točke, zadnji poskus Kozjanov za podaljšek pa je bil blizu uspeha a je žoga padla iz obroča in tako je ekipa Dren Lesično zabeležila še drugo zmago. Naslednji turnirji si bodo sledili vsakih 14 dni.

Lestvica po 1. turnirju
Zaradi karanten okrnjen stekel 4. krog lige v badmintonu

Četrti krog Lige v badmintonu ABH Šport Kozjansko je zaradi karanten in izolacij trajal dva tedna, še vedno pa je bila ena tekma prestavljena. Prav tako sta bili odigrani dve prestavljeni tekmi iz prejšnjih krogov. Derbi kroga je bila tekma med ekipama Tenis klub Kozje mladi in Squash klub Igraj Sevnica. Ponovno je končnega zmagovalca odločala zadnja tekma, ki je bila odločena v tretjem setu na razliko, zmagala pa sta mlada igralca iz Kozjega.

Zanesljivi zmagi sta zabeležili ekipi Tenis klub Kozje Dream team in ŠD Kozje IST Avtodeli. Slednja je bila v zaostali tekmi boljša še od ekipe ŠD Podsreda mladi, ki je eno zaostalo tekmo izgubila še proti nasprotnikom iz Sevnice. Trenutna lestvica ne prikazuje realnega stanja, saj ima edina neporažena ekipa BK Pišece preprosto najboljši, tekmo manj in je zaradi tega za tremi ekipami s po tremi zmagami in enim porazom.

Lestvica po 4. krogu

R.G.