Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolski center Rogaška Slatina bo za izobraževanje mladih športnikov po novem nudil športni oddelek


V Šolskemu centru Rogaška Slatina bodo v novo šolsko leto stopili z novim športnim oddelkom gimnazije, v katerega se bodo lahko vpisovali športniki, kateri že dosegajo dosežke na športnih tekmovanjih ter si zaradi zahtevnosti treningov in drugih aktivnosti želijo prilagojene srednješolske izobrazbe.

V okolici šole je na voljo urejena športna infrastruktura ter uspešni klubi, ki vlagajo v vrhunski šport mladih. Zato je po mnenju občine Rogaška Slatina smiselna širitev srednješolskih programov tudi v to smer. S pomočjo tega bodo lahko že tako talentirani mladi športniki svoje talente razvijali še v večji meri.

Kako pa se bo nov športni oddelek razlikoval od že obstoječih oddelkov?

Dijakinjam in dijakom bodo vsa ustna in pisna ocenjevanja napovedana vnaprej, zaradi treningov in tekmovanj bodo lahko koristili opravičene izostane pri pouku, v času šolanja pa se bo poudarjalo sodelovanje med učiteljem in trenerjem ter dijakinjo ali dijakom. Ti bodo imeli v času ur športne vzgoje možnost opravljati klubski ali reprezentančni trening. Da se bodo lahko mladi še bolj razvijali, bo velikost oddelka manjša, v tega bo sprejetih 18 mladih športnikov.

Vpis v ta oddelek priporočajo osebam, ki se aktivno ukvarjajo s športom, se udeležujejo športnih tekmovanj na državnem, evropskem ali pa svetovnem nivoju ter si želijo pridobiti kakovostno izobrazbo. Za vpis v športni oddelek je potrebno zraven zaključene osnovne šole izpolnjevati še posebne pogoje, kot je predložena izjava trenerja o sodelovanju s športnim koordinatorjem, zdravniško potrdilo ter podatki o doseženih športnih rezultatih. Več o novem oddelku si lahko preberete tukaj.

Foto: Pixabay

D.K.