Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sadni jogurti Zelene Doline nagrajeni kot izbrani produkt leta


Priznanje izbrani produkt leta so v neodvisni, mednarodno priznani raziskavi v Mlekarni Celeia prejeli za sadne jogurte Zelene Doline z in brez laktoze


Sadni jogurti Zelene doline so bili v svoji kategoriji na desetem izboru nagrajeni s prestižno nagrado izbrani produkt leta. Priljubljeni jogurti že vrsto let nastajajo le iz najboljšega mleka slovenskih kmetij in so dokazano brez gensko spremenjenih organizmov. V Mlekarni Celeia so tako v letu, ko praznujejo 80 let organiziranega odkupa mleka, v zbirko nagrad za kakovost in odličnost dodali še eno, izjemno pomembno. Nagrada Izbrani produkt leta je namreč del mednarodno priznane nagrade za inovativne izdelke, ki jih v neodvisni raziskavi izberejo potrošniki.

Slovenski potrošniki so desetič izbrali produkte leta, ki so mednarodno priznana potrošniška nagrada za inovativne izdelke, pri kateri zmagovalce izberejo v sklopu neodvisne raziskave. Letos je bilo v raziskavo, ki jo izvaja ugledna raziskovalna hiša NielsenIQ, vključenih 348 izdelkov, v decembru in januarju pa jih je ocenjevalo 1714 udeležencev.

Nagrada, po besedah organizatorjev, ponuja kupcem nakupni nasvet in je vodič do najboljših novosti posamičnih kategorij. »Izjemno ponosni smo, da so se naši jogurti znašli v družbi nagrajencev, med katerimi so mnoge ugledne mednarodne blagovne znamke in tudi slovenske,« je povedal direktor Mlekarne Celeia Vinko But.

Letos so v sklopu nagrade izbrani produkt leta nagradili 35 izdelkov iz različnih kategorij, med katerimi so tudi sadni jogurti Zelene Doline v plastenkah: »Naše poslanstvo je, da iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, ki je pridelano brez uporabe gensko spremenjenih organizmov, naredimo kakovostne, okusne in počutju prijetne izdelke, ki nam lepšajo vsakdan. Veseli in ponosni smo, da so to prepoznali tudi naši kupci,« je ob prejemu  nagrade povedala vodja razvoja in tehnologije v Mlekarni Celeia Aleksandra Zajc.

Sadni jogurti Zelene Doline v plastenkah so sicer na voljo v okusih jagoda, gozdni sadeži, bela breskev in pomarančni cvet, malina in jagoda, ananas in kokos, pomaranča in mango ter borovnica. Okusa jagoda in borovnica sta na voljo tudi brez laktoze.

V Mlekarni Celeia letos praznujejo 80 let organiziranega odkupa slovenskega mleka v okviru Mlečne ceste, ki trenutno povezuje več kot 800 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Začetki delovanja mlekarne segajo v čas 2. svetovne vojne, intenzivnejši razvoj pa se je začel v povojnem času. Danes je Mlekarna Celeia največja mlekarna v slovenski lasti, ki odkupuje in predeluje le slovensko mleko, ki je v celoti brez gensko spremenjenih organizmov. Številni izdelki nosijo tudi certifikat Izbrana kakovost Slovenija.