Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policisti na Celjskem v treh urah zaznali kar 165 kršitev


Na območju Policijske uprave Celje so policisti v dopoldanskem poostrenem nadzoru cestnega prometa, s poudarkom na kontroli hitrosti, uporabe varnostnega pasu in telefoniranja med vožnjo, v pičlih treh urah zaznali kar 165 kršitev. 36  voznikov je vozilo z neprilagojeno hitrostjo, 70 jih ni uporabljalo varnostnih pasov, 59 voznikov pa je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone.

Policisti v zadnjih tednih pogosto izvajajo napovedane poostrene nadzore v cestnem prometu, kljub temu pa vsakokrat zaznajo veliko kršiteljev.

“Vozniki se očitno še vedno premalo zavedajo, da je prav neprilagojena hitrost,  povezana tudi z nepravilno uporabo mobilnih telefonov, bodisi govorjenjem, pisanjem sporočil, brskanju po spletu, še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami. Pogosta je tudi neuporaba varnostnega pasu, kar povzroči hujše telesne poškodbe, kot bi jih udeleženci prometnih nesreč utrpeli, če bi bili pravilno pripeti z varnostnim pasom. Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo, naj v skrbi za svojo varnost in varnost drugih udeležencev, spoštujejo cestno prometne predpise in naj bodo med vožnjo pozorni, strpni in spoštljivi do drugih udeležencev,” je ob ugotavljanju slabih razmer v cestnem prometu povedala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.