Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nepreboleli in necepljeni na specialistično ambulantno obravnavo v SB Celje preko epidemiološke triaže


Ob sproščanju epidemioloških ukrepov, ki so v veljavo stopili danes, so iz Splošne bolnišnice Celje sporočili pogoje, ki v skladu z novo uredbo vlade veljajo v bolnišnici.

Iz SB Celje so sporočili, da bodo pacienti, ki prihajajo na specialistično ambulantno obravnavo in ne izpolnjujejo pogoja cepljenosti (C) ali prebolelosti od covida-19 (P), zaradi sprostitve ukrepov v prihodnje v bolnišnico lahko vstopali na podlagi epidemiološke triaže.

“Ta bo opravljena na vhodih v bolnišnico. Za določene visoko rizične preglede, pri katerih je zaradi nastanka aerosolov tveganje za prenos okužbe večje, bomo še naprej izvajali testiranje v bolnišnici. Pacienti, ki bodo takšno testiranje pred pregledom morali opraviti, bodo s tem seznanjeni že v vabilu na specialistični pregled ali diagnostični poseg. Tudi v novi uredbi pa ostaja obvezno testiranje pacientov ob sprejemu v bolnišnico,” so zapisali.

Obiskovalci, ki v skladu z izjemami lahko obiščejo hospitalizirane paciente, morajo tako kot zaposleni še naprej izpolnjevati PCT pogoj, saj vstopajo na akutne bolnišnične oddelke, na katerih morajo tveganje za vdor okužbe zmanjšati v največji možni meri, so še pojasnili. Obenem prosijo vse paciente, ki bodo v bolnišnico prihajali na naročene preglede, da na preglede ne prihajajo, če imajo znake okužbe s koronavirusom (kašelj, vročina, oteženo dihanje) ali sodijo v skupino tesnih kontaktov (izpostavljenost potrjenemu ali verjetnemu primeru covida-19). Prav tako je v bolnišnici še vedno obvezno nošenje obraznih zaščitnih mask, razkuževanje rok in spoštovanje medosebne razdalje.