Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Margareta Guček Zakošek odstopila z mesta direktorica celjske bolnišnice


Na sinočnji seji sveta Splošne bolnišnice Celje je nepričakovano z mesta direktorice Splošne bolnišnice Celje odstopila Margareta Guček Zakošek.

Margareta Guček Zakošek se je tudi letos uvrstila na lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja.

Margareta Guček Zakošek je na sinočnji seji presenetila z odstopom, ko je odstopno izjavo prebrala pri obravnavi točke »razno«. Odstopila je po skoraj natanko štirih letih, ko je bila prvič imenovana za direktorico Splošne bolnišnice Celje. Vmes je sicer morala, po nareku sodišča, zaradi nezakonitega imenovanja leta 2018, direktorsko mesto začasno zapustiti, znova pa ga je nato zasedla februarja lani. Z odstopom začne teči 60-dnevni odpovedni rok, ko mora svet Splošne bolnišnice Celje izvesti razpis za novo vodstvo.

“Po seznanitvi z odstopom mag. Margarete Guček Zakošek z mesta direktorice Splošne bolnišnice Celje, bo svet zavoda sprožil ustrezne postopke za prenehanje njenega mandata na funkciji direktorice bolnišnice. Svet zavoda bo sprožil tudi postopke za  imenovanje novega direktorja. Do prenehanja mandata, bo direktorica opravljala svojo funkcijo s polnimi pooblastili. Mandat ji bo prenehal po izvedenem postopku in izteku odpovednega roka,” so ob tem pojasnili v SB Celje.

Z odstopom je presenetila vse, saj naj nihče izmed prisotnih na seji o njeni nameri vedel nič. Razlog za odstop, naveden tudi v odstopni izjavi, ki je v celoti na voljo spodaj, naj bi bila osebna odločitev, da kariero nadaljuje kot managerka v zasebnem sektorju.

Svet je sicer sinoči obravnaval tudi finančno poročilo poslovanja Splošne bolnišnice Celje za leto 2021, ki izkazuje štiri milijonsko izgubo.

Poleg tega so na sinočnji seji v.d. strokovnemu direktorju Radku Komadini podaljšali enoletni mandat, ki mu sicer poteče 11. marca. Funkcijo so mu podaljšali do 11. junija, ko se na to mesto vrača Franc Vindišar. Vindišar se bo po januarskem imenovanju na mesto strokovnega direktorja vrnil po tem, ko se mu izteče mandat državnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje.

Odstopna izjava mag. Margarete Guček Zakošek – TUKAJ