Kmalu začetek obsežnih del na avtocestnem odseku med Dramljami in Slovenskimi Konjicami

7. 2. 2022 6:00

Za letos je načrtovanih kar nekaj obsežnejših obnov na nekaterih avtocestnih odsekih. Med pomembnejšimi DARS že za letos napoveduje dela na odseku štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami. Po letu 2023 pa še dela na odseku med Vranskim in Trojanami.

Omenjena projekta na štajerski avtocesti sodita med glavne srednjeročne projekte DARS-a. Terminski plan pa zaenkrat še ni natančno znan, saj je, kot so za Primorske novice dejali na DARS-u, izvedba del v veliki meri odvisna od uspešne izpeljave postopkov javnega naročanja za izbor izvajalca.

Obnova devetkilometrskega odseka Slovenske Konjice-Dramlje naj bi se sicer začela že letos. Projekt predvideva rekonstrukcijo voziščne konstrukcije, gradbeno in elektro-strojno obnovo predorov Golo rebro in Pletovarje, obnovo viaduktov Škedenj I. in II. ter Grapa, postavitev protihrupnih ograj, zamenjavo signalizacije ter ostala dela. Zaradi obsega obnove, bo izvedba predvidoma trajala dve gradbeni sezoni. Del projekta bo tako izveden v letu 2022, del pa v letu 2023. Izvedba je predvidena pod delno prometno zaporo avtocestnega odseka, katerega eno smerno vozišče je pred leti nastalo z rekonstrukcijo dotedanje hitre ceste.

Začetek obnove odseka Vransko-Trojane pa je predviden po letu 2023. DARS je sicer že sklenil pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije.

DARS v zadnjem obdobju letno obnovi med 50 in 70 kilometri vozišč. Dars bo letos za novogradnje predvidoma namenil 78 milijonov evrov, za obnove na avtocestnem omrežju pa 75 milijonov evrov.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X