Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina bogatejši za novo gasilsko tovorno vozilo (foto, video)


Te dni so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina v svoji garaži parkirali najnovejšo pridobitev, gasilsko tovorno vozilo z oznako GVL-2.

Kot so zapisali slatinski gasilci je bilo najprej nabavljeno rabljeno tovorno vozilo Mercedes Benz Atego, nakar je podjetje Rosenbauer iz Gornje Radgone izvedlo nadgradnjo v gasilsko vozilo.

Vozilo je namenjeno razbremenitvi ostalih vozil in prevozu opreme na večje intervencije. “Prvenstveno je vozilo opremljeno z opremo za nevarne snovi, ki je sedaj razporejena po več vozilih, s tem vozilom bomo izvajali prevoz opreme za tehnične intervencije (poplave, vetrolomi in ostalo). V vozilo bo oprema na regalnih policah prostostoječa ali v zabojih z dostopom preko stranskih vrat. Del opreme bo na vozičkih z namensko opremo. Vozilo je opremljeno z dvižno rampo in stranskimi vrati,” so sporočili iz PGD Steklarna Rogaška Slatina.

Cena vozila z nadgradnjo in opremo je stala 100.000 €. Pri naložbi so poleg lastnih sredstev pridobili tudi sredstva Uprave RS za zaščito in reševanje ter Steklarne Rogaška.

Vozilo velika pridobitev za celotno območje

“Vozilo bo velika pridobitev tako za naš kraj kot tudi za celo območje UE Šmarje pri Jelšah, kjer med drugim opravljamo naloge na intervencijah z nevarnimi snovmi. Vozilo je bilo članom Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška Slatina dano v uporabo 19. 2. 2022 s krajšo slovesnostjo v ožjem krogu članov. Prevzema vozila so se udeležili tudi Darko But, direktor URSZR, Bogdan Krumpak, poveljnik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah in mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina, ki so članom PGD Steklarna Rogaška Slatina čestitali k najnovejši pridobitvi in zaželeli čim manj intervencij, katerih je bilo v letošnjem letu že 15,” so dodali v PGD Steklarna Rogaška Slatina.