Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Dobja Franc Leskovšek načrtuje svoj umik


Frnac Leskovšek, ki občini Dobje županuje že tretji mandat, se na letošnjih lokalnih volitvah ne namerava potegovati za nov mandat. Odločitev sicer še ni čisto dokončna in bo odvisna od nekaterih dejavnikov.

Franc Leskovšek se namerava jeseni umakniti s položaja župana Dobja. Kot je razkril za portal Novice.si, se mu namreč zdi, da so trije mandati optimalno obdobje županovanja. Sedaj pa je, kot je povedal, čas da priložnost dobijo mlajši. Odločitev sicer naj ne bi bila čisto dokončna, saj da bo ta na koncu odvisna tudi od nabora kandidatov za njegovega naslednika. Za še četrti mandat bi se namreč potegoval le v primeru, če se mu kandidati ne bi zdeli dovolj dobri ali če se za kandidaturo ne bi odločil nihče. V nasprotnem pa se bo upokojil.

Franc Leskovšek na zadnjih lokalnih volitvah leta 2018 ni imel protikandidata. Na lokalnih volitvah 2010 in 2014 pa so mu nasproti vsakič stali trije kandidati. Leta 2010 so se za mesto župana poleg njega potegovali še Natalija Plemenitaš Fuchs, Franc Salobir ter Karl Čadej. V drugem krogu se je nato Fran Leskovšek pomeril z Natalijo Plemenitaš Fuchs in zmagal s 54 % glasov. Leta 2014 pa so mu v prvem krogu nasproti stali Natalija Plemenitaš Fuchs, Leopold Arzenšek ter Karl Čadej. Tudi takrat se je v drugem krogu pomeril z Natalijo Plemenitaš Fuchs in zmagal s 64 % glasov.

foto: Občina Dobje