Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znane podrobnosti tragične prometne nesreče na Šentjurskem


V torek nekaj pred 19. uro so bili policisti obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Bohorja – Planina pri Sevnici, občina Šentjur.

Policisti so na kraju nesreče z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni državljan Slovenije vozil tovorno vozilo po gozdni cesti izven naselja Dobrova iz smeri Senovega proti Planini pri Sevnici. Ko je voznik z vozilom pripeljal po vzponu v levi oster nepregleden ovinek, hitrosti vozila ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je z vozilom zapeljal čez bankino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in s streho trčilo v drevo.

32-letnik voznik in 65-letni potnik v vozilu sta ostala ukleščena v vozilu od koder so ju rešili gasilci PGE Krško. Na kraju jima je bila nudena zdravniška pomoč, vendar je voznik tovornega vozila na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu ni bil telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. O prometni nesreči bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na PU Celje je v letu 2022 prva prometna nesreča s smrtnim izidom. V enakem časovnem obdobju leta 2021 policisti niso obravnavali prometne nesreče s smrtnim izidom.