Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občini Rogatec bo osrednja naložba novega leta pridobitev novega nizkoenergetskega vrtca


Občina Rogatec je ena redkih obsoteljskih občin, ki sprejema dvoletni proračun. Tako so proračun za letošnje leto sprejeli že v branju v letu 2021, je pa bil sedaj potreben rebalans proračuna za letošnje leto, ki kot največje občinske naložbe v naslednjih dvanajstih mesecih napoveduje dokončanje izgradnje novega vrtca ter dela na cestni infrastrukturi.

Proračun Občine Rogatec po rebalansu, ki so ga tamkajšnji svetniki sprejeli na decembrski seji, na prihodkovni ravni znaša  4,5 milijona evrov, pri odhodkih pa 5,1 milijona evrov. Župan Martin Mikolič pravi, da so se v glavnini lanskoletne investicije zaključile, rebalans za letošnji proračun pa je bil potreben, ker je država občinam zagotovila višja sredstva iz naslova glavarin, prav tako bodo prejeli tudi nekaj več sredstev za investicije.

V Rogatcu se letos zaključuje gradnja novega vrtca pri osnovni šoli.

Dodaja še, da jih v letu 2022 čaka kar nekaj investicijskih nalog. Med največjimi bo zagotovo dokončanje okoli dva milijona evrov vredne naložbe v izgradnjo nizkoenergetskega vrtca, v katerem bodo pridobili 6 oddelkov, razdelilno kuhinjo in potrebne spremljajoče prostore. 

Na šolski infrastrukturi se obeta še zamenjava strehe na centralni osnovni šoli ter nabava novega šolskega kombija, pred vhodom v šolo pa bodo zgradili manjši prizidek za vhod učencev.

Letos nadaljujejo tudi s sanacijo starega gradu.

Večje posodobitve napovedujejo na cestni infrastrukturi. Država naj bi v letošnjem letu pričela z izgradnjo kolesarskih poti v občini, in sicer si obetajo izgradnjo kolesarske povezave od Brezovca do Rogatca, skozi staro trško jedo in v nadaljevanju do poslovne cone. Pričakujejo, da se bo projekt zaključil v letu 2023.

Nadaljevala se bo tudi posodobitev ceste proti Dobovcu,  kjer je po besedah župana pripravljena tudi projektna dokumentacija za izgradnjo kolesarske poti in pešpoti v skupni dolžini 600 metrov.

Precej govora je tudi o izgradnji obvoznice, za katero pa župan pravi, da občina trenutno intenzivno pripravlja podrobni prostorski načrt, nadaljnje aktivnosti pa mora izvesti država. Pravi, da se dogovarjajo, da bi se obvoznica pričela graditi v letu 2024, zaključili pa naj bi jo leto kasneje.

Pričeli bodo tudi z izgradnjo doma starejših.

Letos bodo v Rogatcu pričeli tudi z izgradnjo doma starejših s kapaciteto okoli 35 postelj, ki bo deloval kot dislocirana enota Doma starejših Šmarje pri Jelšah. Okoli tri milijone evrov vredno naložbo naj bi država zaključila konec leta 2023, ko bodo tako lahko že sprejeli oskrbovance.

E. Š.