Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Folklornem društvu Sveti Štefan ob 20. obletnici delovanja pripravili jubilejni koncert (video)


Folklorno društvo Sveti Štefan letos praznuje 20. obletnico delovanja. Zaradi epidemičnih razmer in veljavnih ukrepov je društvo jubilejni koncert v tem tednu posnelo v prazni dvorani gasilskega doma na Sv. Štefanu.

Ob jubileju so zaplesali spleta štajerskih plesov “Kačo zvijat” od Branka Fuchsa in “En hribček bom kupil” od Milene Razpotnik ter “Dobro jutro ljubca moja”, prav tako od Branka Fuchsa. Ob jubileju je članom in društvu čestital župan Matija Čakš z željo, da se v prihodnjem letu tovrstni koncerti ob ugodnejših epidemioloških razmerah izvajajo v živo v polnih dvoranah obiskovalcev. Željam in voščilu sta se z izjavama pridružila predsednik Krajevne skupnosti Sv. Štefan Ivan Žaberl in predsednik Folklornega društva Sv. Štefan Martin Slatenšek.

V društvu plešejo mlajši in starejši člani. Trenutno je aktivnih deset parov. Z diatonično harmoniko jih na vajah in nastopih spremlja dijakinja Eva Šolinc ob mentorstvu Srečka Krajnčana in Marjane Bračko. Namen društva je razvijati folklorno dejavnost in prikazati ljudsko izročilo čim večjemu številu gledalcev. Člane družijo vrednote, kot so družabnost ter veselje do plesa, petja in druženja.

Oglejte si posnetek koncerta ob jubileju:

Foto: