Stekel drugi krog lige v badmintonu, začenja se tudi sedemnajsta sezona lige namiznega tenisa

16. 1. 2022 21:21

Med tem ko se je odvil drugi krog Lige v badmintonu ABH Šport Kozjansko, se je pričela tudi sedemnajsta sezona Lige namiznega tenisa Senčniki Border Kozjansko, na kateri nastopa deset ekip iz petih občin. Več o tekmovanjih na obeh ligah si lahko spodaj.

Drugi krog Lige v badmintonu ABH Šport Kozjansko je prinesel bolj izenačene tekme kot prvi, o katerem lahko berete tukaj. V derbiju kroga so se šestkratni prvaki, ekipa Športno društvo Kozje IST Avtodeli, pomerili z novinci v ligi, ekipo Badminton klub Pišece preprosto najboljši. V slednji nastopa nekaj igralcev s slovenske badminton lestvice, zato so bili favoriti, so se pa zmago kljub temu morali kar potruditi.

V drugem derbiju kroga sta se pomerili lani drugo in tretjeuvrščena ekipa. Po izenačenem boju je bila ekipa Tenis klub Kozje Dream team boljša od ekipe Teniškega kluba Brestanica. V tretji tekmi kroga je ekipa Tenis kluba Kozje mladi zanesljivo premagala ekipo ŠD Podsreda GP team in se tako z dvema maksimalnima zmagama presenetljivo zavihtela na vrh lestvice. Četrta tekma kroga je bila prestavljena zaradi karantene igralke ekipe ŠD Podsreda mladi.

Tokrat je na vrhu lestvice prišlo do spremembe, saj je 1. mesto zavzela ekipa TK Kozje mladi, prej prvouvrščeni ŠD Kozje ist avtodeli pa so zdrsnili na 4. mesto. Drugo mesto so sedaj zavzeli prej tretjeuvrščeni BK Pišece preprosto najboljši, na tretjem mestu pa so TK Kozje dream team.

Lestvica po 2. krogu
V polnem teku tudi liga namiznega tenisa

V prvih dveh tednih leta 2022 se je pričela tudi sedemnajsta sezona Lige namiznega tenisa Senčniki Border Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. V ligi letos nastopa deset ekip iz petih različnih občin, kar je enako kot v zadnji sezoni pred dvema letoma.

Po dveh odigranih krogih so po dve zmagi zabeležile štiri ekipe. To so zadnji prvaki, ekipa KTI Elektronika iz Sedlarjevega, pred dvema sezonama drugouvrščena ekipa Kavarnica Sofy iz Rogaške Slatine, ekipa Tenis klub Kozje Senčniki Border ter povratniki v ligo, ekipa NTK NEK Krško. Po eno zmago imata še ekipi Avto Sotla Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah, ostale štiri ekipe pa so še brez zmage.

Lestvica po 2. krogu

Foto: Pixabay

R.G.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X