Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentlokovi lokostrelci absolutni ekipni državni prvaki (foto)


Lokostrelci iz Šentvida pri Grobelnem so na državnem lokostrelskem prvenstvu osvojili naslov absolutnih ekipnih državnih prvakov. Na prvenstvu je nastopilo okoli 200 tekmovalcev iz 27 slovenskih klubov.

Letošnje 31. dvoransko lokostrelsko državno prvenstvo je v Šenčur pri Kranju privabilo okrog 200 lokostrelcev iz 27 slovenskih lokostrelskih klubov. Lokostrelci so se pomerili v petih različnih lokostrelskih slogih z razdalje 18 metrov na dvoranske tarče premera 40 cm.

Ekipo Šentlok iz Šentvida pri Grobelnem so zastopali štirje tekmovalci, z golim lokom Borut Bevc, Slavko Operčkal in Nenad Krivec ter s tradicionalnim lokom Samo Kunej. Posamično je blestel Nenad Krivec, ki je zasedel 2. mesto med veterani.

Najbolj razburljivi so bili po pričakovanjih ekipni dvoboji, kjer se je šest najboljših klubskih ekip pomerilo v neposrednih dvobojih. To tekmovanje poteka po principu piramidne razporeditve parov glede na kvalifikacijske seštevke krogov posameznikov v ekipi. Tu je ekipa Šentloka vodila in nabrala kar 1456 kvalifikacijski krogov.

Sledili so dvoboji prvega kroga. Ker so bili lokostrelci Šentloka nosilci v ekipnem lokostrelskem slogu, so bili v prvem krogu prosti. V polfinalu so se nato pomerili z ekipo LK Ankaran, in jo premagali s 6:2 v setih. Enak rezulat so dosegli v finalnem dvoboju proti ŠD VLR Vilijem in osvojili naslov absolutnega ekipnega državnega prvaka z golim lokom. Obetaven dosežek Šentlokovcem že postavlja nove cilje, ki jih želijo doseči na naslednjih velikih tekmovanjih.

M.P., foto: Šentlok