Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogatčan poskušal umoriti ženinega bivšega partnerja


Policisti PU Maribor so pretekli teden obravnavali poskus umora. Neznani moški je 24-letnika z območja Poljčan večkrat zabodel. Poskusa umora je osumljen 24-lenik iz Rogatca. K dejanju naj bi ga nagovorila njegova žena, ki je bivša partnerka žrtve.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili 16. januarja ob pol polnoči obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan. Ugotovili so, da je neznani moški napadel 24-letnega domačina in ga večkrat zabodel. Preiskava je pokazala, da je moškega kakšno uro prej v temi pričakal neznani storilec in ga poškodoval z ostrima predmetoma. Žrtvi je uspelo pobegniti, zatekel se je k svojim staršem na območju Poljčan, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec, ki so mu že dan po dogodku, 17. januarja, odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so mariborski kriminalisti ugotovili, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. K temu ga je naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem Zoper osumljenca je bil odrejen pripor, dan pozneje pa so zaradi napeljevanja k umoru pridržali še 20-letnico. Preiskovalna sodnica ji je pozneje odredila hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana najmanj petnajstletna zaporna kazen, za poskus umora pa je kazen lahko tudi milejša, so spomnili policisti in dodali, da je za naklepno napeljevanje predvidena kazen enaka kot za samo dejanje.

Tudi območje PU Celje letos pretresa vrsta kaznivih dejanj zoper življenje in telo, o čemer podrobneje pišejo na Celje.info.

foto: pixabay