Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 10. 01. do 16. 01. 2022 (vlom v vinsko klet, kraja bančne kartice,…)


VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

12. 01. 2022 sta policista PP Šmarje pri Jelšah na Kozjanskem ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil odrejen preizkus z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal veliko preko dovoljene meje alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako pa mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

V preteklem tednu so izsledili še enega voznika voziti pod vplivom alkohola. Na kraju mo je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako pa mu je bil izdan plačilni nalog, ker je vozil pod vplivom alkohola.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA

13. 01. 2022 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka, ki je naznanila, da je bila zlorabljena njena bančna kartica. Iz njenega transakcijskega računa je bila opravljena transakcija, katere ona ni opravila. Od oškodovane je bil sprejet Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe. Na podlagi podane prijave bodo pridobili dokumentacijo transakcije in poizkušali izslediti storilca. V primeru da bo ta ugotovljen, bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje.

VLOM V VINKSO KLET

12. 01. 2022 so bili policisti PP Šmarje obveščeni, da se je zgodil vlom v vinsko klet na območju Gorjan. Neznani storilec je vstopil v prostor tako, da je na vzvod odprl vhodna vrata. Iz notranjosti je odtujil lovski nož. Drugega iz vinske kleti ni odtujil. Z dejanjem je oškodoval lastnika vinske kleti za okoli 100 evrov.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v dveh primerih obveščeni o povoženju divjadi.

M.R. / PP Šmarje