Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PGD Rogatec v novo leto z novim gasilskim vozilom (foto)


Prostovoljno gasilsko društvo Rogatec je v novo leto vstopilo z novim modernim gasilskim vozilom. Zadnje dni starega leta so namreč v garažo dsruštva parkirali novo večnamensko gasilsko vozilo Ford Ranger Wildtrack.

Kot so ob prevzemu vozila dejali v PGD Rogatec, odločitev za takšen tip vozila izhaja iz naraščajočih se tehničnih intervencij ter intervencij na strmih predelih, kamor bodo s tem vozilom občutno hitreje prispeli. Vozilo, nadgradnjo in opremo je društvo financiralo s svojimi prihranki. Za uvoz vozila je poskrbel Jože Jecl, Avtocenter Žunkovič pa je poskrbel za preureditev vozila. Člani društva so skrbeli za vse potrebno pri nabavi in opremljanju vozila.

“Gasilci PGD Rogatec smo vedno znali stopiti skupaj ko je najbolj potrebno in s ponosom lahko pokažemo rezultat. Moč, znanje, dogovor in zaupanje bo vedno naše vodilo. S tem bomo zdaj še odzivnejši, bolj opremljeni ter hitrejši za Vas,” so dodali.

PGD Rogatec je sicer leto 2021 zaključil s 23 intervencijami. V letu 2021 so prav tako dobili prizidek k gasilskemu domu s tremi novimi garažami in dvorano. Pri uspešnem prostovoljnem delu so jim bili tudi lani v pomoč Občina Rogatec, lokalni podjetniki ter občani in drugi podporniki.