Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na petem šahovskem turnirju On-line kozjansko 21-22 zmagal že četrti različni zmagovalec


Petega turnirja On-line serije turnirjev Kozjansko 21-22 se je udeležilo nekaj več šahistov kot prejšnjih dveh. Na portalu chess.com se ga je udeležilo enajst tekmovalcev, ki so odigrali pet krogov v tempu pospešenega šaha.  

Na petem turnirju serije so dobili četrtega različnega zmagovalca. To je postal Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki je zbral le pol točke manj od maksimalnega izkupička. Edini remi proti zmagovalcu je iztržil drugouvrščeni Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba, ki je zbral 3,5 točke, tri točke pa je na tretjem mestu osvojil Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško. Bor Gradišek je bil ponovno najboljši v starostni kategoriji do 15 let, drugo mesto je osvojil Nik Radišek (Celjski ŠK), tretji pa je bil Jaka Štorman (ŠK Braslovče). Anže Daničič je bil ponovno najboljši v starostni kategoriji da 12 let, drugo mesto je osvojila Taja Levstik (ŠK Kočevje), tretje pa Anja Beber (ŠK Postojna).

Po polovici odigrane serije se vrstni red v skupnem seštevku ni spremenil. Vodilni Bor Gradišek je še nekoliko povečal prednost pred drugim Anžetom Daničičem, ta pa prav tako pred tretjeuvrščenim Alenom Kebrom (ŠK Triglav Krško). Serija On-line turnirjev Kozjansko 21-22 se bo nadaljevala v mesecu februarju, ko bosta na sporedu šesti in sedmi turnir.

Lestvica

R.G.