Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako izbrati usnjen pas?

Kakovosten usnjeni pas je več kot samo modni kos, ki vaše hlače drži na mestu. Usnjeni pas, ki ga nosite, pove o vas več, kot si morda mislite. Obrabljen ali prevelik pas lahko vaš videz hitro spremeni iz elegantnega v “poceni”. V nadaljevanju si preberite, kako se lotiti nakupa usnjenega pasa, na kaj biti pozorni pri izbiri in kje kupiti najboljšo kakovost za vaš denar.

Kako so sestavljeni pasovi?

Ko pride do klasičnih moških usnjenih pasov, ni velike filozofije. Klasični pasovi so sestavljeni iz pasu in zaponke, ki pa so lahko dodatno opremljeni še s paščkom za zatikanje. Nekatere različice lahko imajo namesto klasične zaponko z okvirjem, konec pasu pa obdelan, največkrat s kovino. Od uporabljenih materialov in detajlov je odvisna tudi kakovost pasu in navsezadnje tudi cena.

Kako izmeriti pravilno dolžino pasu?

Ena najpogostejših modnih napak moških so preveliki pasovi, ki pri strani štrlijo izza pasu. Da ne boste eden izmed njih, si pred nakupom izmerite pravo dolžino. Za izmeritev prave dolžine pasu obstaja več načinov:

  • skozi luknjice hlač potisnite šiviljski meter okrog pasu tako, da se pri gumbu srečata začetek in konec metra,
  • izmerite obseg vaših bokov v liniji, kjer nosite hlače,
  • vzemite mere starega pasu – izmerite ga od zaponke do luknje, ki jo uporabljate.

Kakšen je pravi pas zame?

V osnovi ločimo običajni in formalni pas. Formalni moški pasovi imajo največkrat tanek, mehek in eleganten pas v črni ali rjavi barvi, majhno in plosko zlato ali srebrno zaponko ter so širine med 2,5 in 4 cm. Formalni pas bi naj bil subtilen in podcenjen dodatek k moški obleki. Pri tem upoštevajte pravilo, da se morajo materiali ujemati – zaponke na pasu in manšete naj bodo v isti barvi, prav tako naj bosta v isti barvi usnja pas in čevlji.

Običajni pasovi so namenjeni za vsakodnevno rabo, zato na voljo v različnih materialih, barvah in slogih, s katerimi lahko izrazite svojo osebnost in modni slog. Ponavadi imajo veliko zaponko ter so široki med 3,5 in 4,5 cm. Tanjši se bolj podajo jeansu, medtem ko se širši bolj podajo klasičnim hlačam. Za razliko od formalnih pasov so lahko običajni pasovi vpadljivi in predstavljajo osrednji modni kos vaše garderobe. Kljub temu pa še vedno veljajo pravila o ujemajočih se barvah in materialih.

Zakaj izbrati moški usnjeni pas Brodi?

V ponudbi spletne trgovine Brodi.si vas čakajo moški pasovi najrazličnejših oblik in barv. Poleg klasičnih črnih in rjavih usnjenih pasov za formalne priložnosti so tu še številni pisani, večbarvni in z več različnimi materiali kombinirani moški pasovi. Ker gre za ročne izdelke, vam želeni pas izdelajo točno po vaši meri, da se vam popolnoma prilegajo.

Naročnik: Brodi.si