Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Investicije Občine Šentjur v 2022: nov mestni park ter pokopališče, nova podružnična šola, komunalna ureditev industrijske cone …


Za občino Šentjur je leto 2021 minilo v znamenju mnogih investicij. Od prenove bazena, izgradnje krožišča v centru kraja, do večih obnov lokalnih cest. Nič drugače pa ne bo to leto, za katero je prav tako načrtovanih veliko investicij. Začelo se bo urejanje novega mestnega parka ter nove gradnja podružnične šole, načrtovana je tudi komunalna ureditev ene izmed industrijskih con.

Vse to občini za naslednje leto prinaša visok proračun, v katerem načrtujejo dobrih 22 milijonov evrov prihodkov ter dobrih 24 milijonov odhodkov, kar pomeni, da naj bi proračunski primanjkljaj znašal 1,5 milijona evrov.

V parku bo na voljo fitnes na prostem, ob pravih razmerah pa tudi sankališče

Ena izmed nedvomno odmevnejših investicij je ureditev mestnega parka v središču Šentjurja. Ta bo predstavljal glavno središče za druženje vseh generacij. Zraven lepo urejenih sprehajalnih poti bo park med drugim ponujal tudi kolesarske steze, balinišče ter razna druga igrišča, razgledno točko ter kavarno. V naslednjem letu bi tako za ta projekt občina namenila dobrega pol milijona evrov.

V občini načrtujejo tudi obnovo pokopališča, kjer bodo uredili dostop do pokopališča, zagotovili dodatna parkirna mesta, žarno steno ter prostor za raztros pepela.

Okoli 1,3 milijona evrov bo v prihodnjem letu vloženih tudi za vzdrževanje ter gradnjo lokalnih cest.

Še eden izmed večjih projektov je komunalna ureditev industrijske cone Šentjur jug 3, dela na projektu so že v teku, končana pa naj bi bila v drugi polovici letošnjega leta. Na območju industrijske cone bo urejena prometna, komunalna in energetska infrastruktura, zagotovljeni pa bodo protipoplavni ukrepi. V sklopu del bo izvedena rekonstrukcija ceste v cono, dograjeni bosta kolesarska steza in pešpot, na novo pa se bo gradilo krožišče na mestu obstoječega nesemaforiziranega križišča. Za projekt bo v naslednjemu letu namenjenih 3,7 milijone evrov, večina tega denarja pa je zagotovljenega iz evropskih ter državnih sredstev.

Naselje Kalobje bo pridobilo novo podružnično osnovno šolo. Gradnja nove šole je nujna, saj je trenutna zgradba stara že 100 let, ob koncu leta 2020 pa je bila poškodovana v potresu, ki je prizadel Hrvaško. Večino sredstev za ta projekt, in sicer skoraj 2 milijona evrov, bo pridobljenih iz državnega proračuna.

V Šentjurju je načrtovana tudi gradnja nove policijske postaje. Projekt, katerega zaključek naj bi dočakali v roku dveh let, je županu Šentjurja lani ob obisku zagotovil notranji minister Aleš Hojs. V prostorih bo na voljo 35 delovnih mest, investicija pa bo vredna okoli tri milijone evrov.

D.K.