Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za uspeh socialnega podjetništva v Sloveniji potrebujemo znanje


V naslednjih mesecih bo na voljo nov izobraževalni program na temo socialnega podjetništva, ki so ga skupaj razvile univerze in podporne institucije iz Slovenije, Irske, Italije in Grčije.

Socialno podjetništvo je rastoča panoga, ki pa se v posameznih državah EU razvija z različno hitrostjo. Medtem ko je na Irskem in v Italiji socialno podjetništvo prepoznano kot panoga, ki omogoča uspešne podjetniške zgodbe in obenem prinaša veliko dodano vrednost družbi, v Sloveniji in Grčiji na tem področju še nekoliko zaostajamo.

Zato razveseljuje skorajšnji začetek pilotnega izvajanja izobraževalnega programa SocialB na temo socialnega podjetništva, ki bo tudi v Sloveniji na voljo spomladi 2022.

“Projekt SocialB stopa v zadnje leto svojega izvajanja. V letu 2021 smo pripravili izobraževalne vsebine, ki so jih socialni podjetniki, njihove podporne institucije in izobraževalne institucije izbrali kot najpomembnejše za uspešno delo in rast socialnih podjetij.

Pripravili smo 24 učnih enot, ki zajemajo znanja in veščine, ki jih socialni podjetniki in podjetnice potrebujejo: od družbene inovacije, merjenje družbenega vpliva, ravnanje z ljudmi pri delu, priprava projektnih predlogov, financiranje, strateško načrtovanje, marketing in prodaja. Vse vsebine bodo prevedene tudi v slovenski jezik.

Spomladi 2022 pa bomo v vseh štirih državah pilotno izvedli posamezne dele izobraževalnega programa, ki se jih lahko udeležijo socialni podjetniki, njihove podporne institucije, učitelji na srednjih, višjih in visokih šolah ter fakultetah in študenti,” pojasnjujejo na Razvojni agenciji Kozjansko.

Sodelovanje v pilotni izvedbi programa je brezplačno, a mesta so omejena. Zato vas vabijo, da jim pišete na e-naslov [email protected] in poslali vam bodo več informacij o udeležbi v programu. Vabijo vas, da jih spremljate tudi v prihodnje in da se naročite na naše e-novice: https://socialb-erasmus.eu/sl/

Kaj je SocialB?

Projekt SocialB, ki je financiran s strani programa Erasmus+, si je zadal za cilj razviti skupen paket izobraževalnih vsebin za izobraževanje posameznikov in organizacij na področju socialnega podjetništva, ki bodo na voljo na učni platformi SocialB.

Slovenska partnerja v projektu sta Univerza v Ljubljani (Oddelek za geografijo na Filozofski fakulteti in Ekonomska fakulteta) ter Razvojna agencija Kozjansko.


SocialB je projekt Koalicije znanja (612579-EPP-1-2019-1-IE- EPPKA2-KA). Ta projekt je financiran s podporo Evropske Komisije.

Mnenja in stališča, izražena v tej izjavi za javnost, so izključno mnenja in stališča avtorjev in ne izražajo nujno tudi mnenja Evropske Unije. Niti Evropska Komisija niti osebe, ki delujejo v njenem imenu, niso odgovorne za uporabo podatkov iz te publikacije.